Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit gondoltok a harminchoz...

Mit gondoltok a harminchoz közeli "mamahotelesek"ről?

Figyelt kérdés
2019. márc. 28. 23:41
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Egyébként a mamahotel arra a típusra vonatkozik, aki még azon a szinten tart harminchoz közel, hogy a fizetését elveri, iszik hétvégente, házi munkához, de úgy alapból a ház körüli munkákhoz hülye.

Megjátssza magát de neki pot kényelmes ez így, alkalmazkodni perdze a szüleinek kell ekkor is hozzá, az megy hozzá, akit ő akar, ő akkor jön részegen, amikor ő akar, olyan drága holmit vesz, amit ő akar, mégse ad a háztartásba egy fillért se.

2019. márc. 29. 10:15
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
Azt, hogy legszívesebben felrúgnám, aki ezt a kifejezést pejoratív, a fiatalokat elítélő értelemben használja. Ma, amikor egy panellakás 25-30 millió, és bérelni sem nagyon lehet normális lakást egyedül, ha csak nem keres valaki rohadt jól... Nyilván ha valaki semmit nem csinál, az baj, de az otthon lakó huszonévesek többsége most is vagy dolgozik, vagy nappalin tanul.
2019. márc. 29. 10:38
 13/24 A kérdező kommentje:

Harminchoz közel az nem huszonéves, és gondolom, hogy általában, aki magára ismer nyilvánul meg így. A düh, harag a saját sikertelenség kivetülése.

Tanulás mellett én melóztam pl. Semmi bajom se lett, a sok diplomás, köztük én is vártuk, várjuk a hatalmas fizetéseket, meg h kinyalják majd a fenekünk a munka erő piacon. Mert minél tovább vagyunk otthon ezt szokjuk meg.. Annál tovább leszünk hülyék az élethez.

2019. márc. 29. 10:55
 14/24 anonim ***** válasza:
84%
A huszonéves az, aki még nem töltötte be a 30-at.:) Nem tudom milyen szakot végeztél, és milyen eredménnyel, azért az sem mindegy, hogy valami viszonylag könnyű bölcsész szakról, vagy az orvosiról beszélünk. De alapvetően egy komolyabb egyetemi szakot, ha rendesen akarja csinálni az ember, nem hiszem, hogy lehetne csinálni ténylegesen heti 40 óra időráfordítás alatt, ami a teljes munkaidőnek felel meg. Szóval, aki felsőoktatásban tanul, az DOLGOZIK, pont. Ha heti 30-40 órát rászán a tanulásra, akkor NINCS olyan erkölcsi kötelessége, hogy még majdnem ennyit "dolgozzon", mert már dolgozik. A diákmunka jó dolog, de NEM arra való, hogy az alapvető szükségleteket fedezze, szörnyű tragédia minden olyan eset, amikor egy huszonéves erre használja, a tanulmányi eredményei, vagy a MEGÉRDEMELT, és nem mértéktelen szórakozása rovásra. Akkor is, ha sajnos sok ilyen van. De attól az még embertelen.
2019. márc. 29. 11:25
 15/24 A kérdező kommentje:

A felső oktatást nem sokba nézem, láttam belülről mennyire nem az életre tanít, gyakorlatorientált képzések csak most ivódnak be a köztudatba.. Lásd duális képzés.

Azt is láttam, hogy mennyi leterhelt hallgató van.. Vicc.. Az állandó piázás, szakhetek után az utolsó pillanatban való szárnyprobalgatás, hogy valamennyit a fejébe verjen az ember nem egyenlő a leterheltséggel. Persze ekkor aztán elő adja magát az ember, hogy mennyi stresszel jár egy egy vizsga, zárthelyi.

Aki állandóan pedig magol, az szintén jobb ha átgondolja érdemes e neki ez az egész.

Mindezek alól az általad említett orvos kivétel, esetleg a műszaki jellegű tanulmányok. Ám a felső oktatás díjazza is a kiválóságot ösztön díj es egyéb juttatások formájában, így aki abból már félre rak, megalapozza azt, hogy ne ilyen "mamahoteles" váljon majd belőle.

A tanulás nem munka, hanem kötelesség.

2019. márc. 29. 12:50
 16/24 anonim ***** válasza:
81%

De, munka, és nem is akármilyen. Szellemi munka.

Aki ellógja vagy ellébecolja, az pedig munkakerülő.

De ne ezek alapján ítéld meg azt, hogy ennek a munkának milyennek kellene lennie, és azt sem, hogy ilyen fiatalon rögtön másodállással és napi 14 óra munkával kezdjen az ember.

2019. márc. 29. 13:00
 17/24 anonim ***** válasza:
79%
Azért pl. a jogot is igencsak kifelejtetted szerintem. Egyébként pedig igen, a bölcsész szakokat valószínűleg el lehet végezni lébecolva is, de nem mindegy, hogy hogyan. Aki ÚGY akar elvégezni egy magyar szakot, hogy aztán azok közé tartozzon, akiknél ér is valamit, annak valószínűleg ugyanúgy komolyan kell vennie, mert ő nem a kettesre fog hajtani... Ami pedig az ösztöndíjat illet, az zsebpénz, nem tudom miről beszélsz, FÉLRERAKNI csak ösztöndíjból a színjelesek sem igen fognak...
2019. márc. 29. 13:13
 18/24 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, komolyan rakjon félre az ösztöndíjbòl? Te miről beszélsz barátom?

8-22 ezer között vannak a tanulmányi ösztöndíjak. A legalacsonyabb sáv is azt mutatja, hogy az évfolyam legjobb harmadában vagy.. És kapsz érte havi 8 ezret.. Ezt rakja félre az egyetemi utáni évekre? Lol

A piàzàs meg a bulikazas sem igaz, az egyetemisták nagy része nem jár ilyenekre. Egyetemi bulikon rengeteg középiskolás van illetve felnőtt, nem az egyetem hallgatója..

De off vége.

Szerintem nem akkora tragédia, ha valaki otthon el. Persze a tesód más tészta, a leìrtak alapján egy nagyra nőtt kamasz. De ezt a szüleid feladata kezelni, vagy szólni, megkerni, hogy valtoztasson

2019. márc. 29. 13:28
 19/24 anonim ***** válasza:
Esetleg indítsatok gondnokság alá vételi eljárást az ilyen életképtelenek ellen. De persze ha tényleg nem csinálnak semmit sem otthon.
2019. márc. 29. 20:42
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Sok harminc, sőt negyvenes nő és férfi mamihoteles. Társadalmi probléma szerintem.
2019. márc. 30. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!