Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit gondoltok a harminchoz...

Mit gondoltok a harminchoz közeli "mamahotelesek"ről?

Figyelt kérdés
2019. márc. 28. 23:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%

Semmit.

Nem mindenki teheti meg, hogy 18 vagy 20-25 évesen elmegy, önerőből. Nem tudok ítélkezni.

De két fajta van.

Az első fajta otthon b@ssza a rezet, eltartják, kényelemben él, és nem csinál semmit, nincsenek céljai, csak vegetál. Ezt elítélem.

A másik fajta meg az, aki otthon él a szüleivel, dolgozik, bead a közös kasszába, segít otthon, és családban élnek. Ezzel nincs bajom és nem tartom rossznak. Meg mellesleg az ilyenek sokszor spórolnak a majdani elköltözésre.

2019. márc. 29. 00:11
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Volt már a kérdés.

+ adalék: régebben, míg az emberek rosszabb körülmények között éltek, az volt a jellemző, hogy egy ház, vagy lakás egyszerre több generációt is kiszolgált.

Lehet, hogy néha elindult onnan valaki világot látni, de általában az volt a jellemző, hogy aki ott született, az ott is halt meg (fiúk. A lány meg a szomszéd házba házasodott). Tehát egyszerre legalább 3 nemzedék élt ott.

Ennek a szelídebb változata az, hogy 2 felnőtt generáció él együtt. Ez van ma sok helyen. Ha már jön a 3. generáció, akkor azért általában elköltöznek.

2019. márc. 29. 02:32
 3/24 anonim ***** válasza:
84%

Nem mindenki MamaHotel-lakó, aki szüleivel együtt lakik!

Ismerek olyat, aki azért teszi, mert gondoskodik beteg szüleiről, tehát gyakorlatilag a szülők a GyerekHotel lakói!

.

Ahogy nálad, másnál sem mindegy, hogy mit miért tesz, kellő infók hiányában pedig csak a kellően alacsony IQ-jú itélkezik.

2019. márc. 29. 06:16
 4/24 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
100%

Semmi közöm hozzá :)

Vagy kényszerből csinálják vagy közös megegyezéssel, szóval nem látok benne semmi kivetnivalót vagy épp támogatandót.

2019. márc. 29. 06:40
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem ítélkezek ha nem tudom az okát.

Próbált velem olyan srác ismerkedni, aki úgy lakik a szüleinél, hogy ló..szt sem csinál, az iskolát is félbe hagyta, és csak létezik és szívja a levegőt.

Azt gondolja az ilyen hogy én a másik vagyonára megyek, de ez nem így van, mert nekem megvan már mindenem, csak egyszerűen a szobanövények nem izgatnak fel. Beszélgetni sem lehet vele semmiről, mert nincsenek élményei.

De olyan ismerősöm is van huszonéves, akinél most édesanyjának is jól jött, hogy vissza költözött mert sok mindenben segít neki, és keresi a pénzt.

2019. márc. 29. 06:45
 6/24 anonim válasza:
100%
Semmit, nem foglalkoztat.
2019. márc. 29. 06:54
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok az, de nem is tudom elìtèlni.

Megyeszékhelyen 100-150 egy átlag albi +rezsi, kaja, buszbèrlet, spórolás. Átlag fizubòl ki se telik. Saját lakásra kilàtàs sincs.

Ha nincs az embernek kapcsolata, nincs kivel költöznie, akkor szerintem nem akkora bűn, ha inkább otthon el.

Ha a szülőket sem zavarja, besegìt, akkor nem gáz szerintem.

Persze ilyenkor az a normális, ha spórol, nem elveri az egészet hülyeségekre.

De egyébként mindenki maga tudja. Szerintem inkább kényszer helyzet ez.

2019. márc. 29. 07:37
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Van több ilyen ismerősöm és a testvérem is az.

Van olyan ismerősöm, ahol szülőknek dolgozik az illető és hatalmas a ház, jól megvannak.

Van akinek olyan kevés az önbizalma, hogy valami nagyon keveset fizető munkát végez, de mindenben segít otthon.

És van a testvérem, aki meg elvárja, hogy őt kiszolgálják, drága ételt, ruhát kapjon és undorítóan beképzelt mellé. Házimunkát nem végez, nyugdíjas anyánkat ugráltatja (lelki zsarolás mestere). Hát róla én semmi jót nem gondolok, nem érdekel és nem is tartom vele a kapcsolatot, átnézek rajta, ha otthon vagyok. Akárhányszor esélyt adtam neki én fáztam rá.

Persze otthon én vagyok a gonosz.

2019. márc. 29. 08:27
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nála nem kényszerhelyzet, elvileg keres pénzt, dupla annyit mint anyám nyugdíja, de ebből még egy kenyeret sem hajlandó venni. Anya néha azzal viccelődik, hogy majd ha elesik, akkor is a zsebében fog kotorászni. Hát marha vicces.
2019. márc. 29. 08:29
 10/24 A kérdező kommentje:

8 as válaszoló te vagy az én emberem ugyanis nálunk pont ez van, mármint én már saját lábamon állok, albérletet fizetek, félre rakok mellette.. És azóta sokkal talpaesettebb vagyok, míg a gőgös mama hoteles testvér hiába veri magát hülye az élethez.. Persze dolgozik, de szinte haza sem ad, de a stílusa egy dámával vetekszik, és ott is én vagyok a rossz.

Aki meg terel vagy felháborodott azon, hogy mama hotel hát nem tud érdekelni ki miért teszi, ez egy elég szánalmas dolog, kivéve ha ő maga beteg, és ebbe bele tartozik bármi nemű fogyatékosság.

De nem is rájuk vonatkozott a kérdés de úgy érzem sokan magukra vetítették ezt.

2019. márc. 29. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!