Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit azok az alap illemszabályo...

Mit azok az alap illemszabályok, amiket be kell (ene) tartani? Csak, hogy azért azt mondják rólam, hogy illedelmes vagyok.

Figyelt kérdés

Tehát nem akarok túlzásokba esni, csak az alap érdekel. Hétköznapi szinten.

Előre is köszönöm annak, aki ír! :)

2010. jún. 30. 11:25
 1/6 A kérdező kommentje:

*Mik

Bocsánat, elírtam.

2010. jún. 30. 11:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Hol? Milyen közegben? Milyen eseményen?
2010. jún. 30. 11:38
 3/6 anonim válasza:
100%

Hát az alap, az a köszönés. Mindig mindenkinek... már mondjuk nem tudom hol laksz, és milyen körökben mozogsz... ettől még nem fogják azt gondolni hogy illedelmes vagy, csak simán nem mondják h bunkó vagy.

A helyed add át az idősebbeknek vagy a terheseknek, akkor már biztos azt mondják illedelmes vagy. Ha látod hogy valaki segítségre szorul és épp "ráérsz", segíts neki. Pl.: buszon babakocsit felsegíteni (én láy vagyok mégis mindig segítek)

Ha hölgy van a társaságodban akkor menj előre... tévhit hogy előre kell engedni a nőt... ezt szinte mindenki rosszul tudja... előre kell menned hogy kinyisd az ajtót, megtartsd neki, majd becsukhasd,és ezek után lesegíthesd esetleg a kabátját.

Hát hirtelen ennyi jutott eszembe:)

2010. jún. 30. 11:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Amúgy 17 éves vagyok és lány. :D

Szoktam átadni a valóban rászorulóknak a helyet(kismamák, nem zsémbeskedő, felettem fújtató körömcipős öregek). Panellakó vagyok, és szoktam köszönni, amikor találkozok valakivel(ha nem is ismerem, akkor is).

Segíteni is szoktam, pl ha valaki leejt valamit, felveszem. Babakocsival már volt probléma, mert úgy néz ki nem szívesen veszik a segítséget. Majdnem elküldött 'melegebb éghajlatra' a nő, mert megkérdeztem, hogy "Segíthetek?"...

2010. jún. 30. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze, mindenhol vannak bunkók, de Te ne legyél az, mindenképpen rendes volt tőled, hogy felajánlottad a segítséged.

A válaszolónak üzenném: nem terhes, VÁRANDÓS! Régen rossz, ha a szíve alatt hordott élet terhet jelent!

Egy valami kimaradt a válaszok közül, ez is alap: megköszönni ha adnak valamit, vagy segítenek, ezt sajnos sokan elfelejtik, és ez zavaró...

2010. jún. 30. 12:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne azért légy segítőkész és illedelmes, mert azt akarod, hogy azt mondják rólad. A várandós anyukák pedig nem rászorulók, ahogy írtad.

Ne beszéls sokat fölöslegesen, érdeklődj mások iránt, próbálj segíteni, de ne úgy, hogy az emberek terhére légy.

2010. jún. 30. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!