Ez így illedelmes volt?
Tegnap történt, találkoztam egy olyan húszas férfival, én 16 éves fiú vagyok.
Bemutatkoztam (neveket megváltoztattam): Bence vagyok.
Mire ő: Kovács Lajos.
Ilyenkor nekem ki kellene egészítenem, hogy Tóth Bence pl.?
Mert nem mondtam semmit, talán nem olyan nagy ügy, de érdekel így utólag :)
Tényleg nem nagy ügy!
Neki kellett volna inkább úgy válaszolni:
Lajos vagyok, Kovács Lajos...
Szia!
Teljesen illedelmes volt. Előre mutatkoztál be, hogy "Bence vagyok". Ha például ez a valaki mondjuk 40 év feletti, vagy egy egyetem rektora, ott természetes, hogy "Tóth Bence vagyok" a bemutatkozás. De így "normális" körülmények között jól indítottál. Ő mondta a vezetéknevét is. Ilyenkor néha rá szoktak kérdezni (nem kíváncsiságból, hanem illemből), hogy "és az ön vezetékneve?" De nem tette.
Én is szoktam úgy bemutatkozni, hogy csak a keresztnevem mondom, mivel elég problémás a vezetéknevem, ráadásul szinte biztos, hogy meg sem fogja jegyezni. Természetesen, ha nem baráti körben kell valakinek bemutatkozni, akkor teljes nevemen mutatkozom, itt legfeljebb visszakérdeznek vagy hatszor.
Szerintem nem volt probléma a bemutatkozásoddal. Engem nem zavarna ha így mutatkoznál be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!