Meglett az érettségim, elég jó lett, bár ez nekem a továbbtanulás szempontjából nem számít. 12. évvégére is javítottam, még csak 2esem se lett. Jogsit fél éve letettem, 50% fizették a szüleim. Azóta nagyon keveset, talán 100 km se vezettem. Gyűjtök kocsira, nincsenek nagy igényeim, de úgy akarom a pénzt összegyűjteni, hogy +1-2 év fenntartási költségei is meglegyenek. A pénz nagyrésze már megvan, de még nem merek belevágni, mert nincs elég.
Vacsi után kapok egy borítékot anyumtól, hogy gratulálnak az érettségihez, stb, már kezdtem megörülni magamban, hogy kipótolják a kocsira valót, kibontom, és... ÖTEZER forint!!!! Nem tettem szóvá, de most meg itt mérgelődök magamba... valahogy ennek nem igazán tudok örülni.
Ha van érettségid,akkor már tudsz összeadni is.Számold már ki,hogy mennyit költöttek rád csak az utolsó két évben.?Mért kéne kocsit kapnod??Sokkal jobban fogsz neki örülni,ha a saját pénzedből veszed.Vagy a biztosítást az adót a Benzint nálatok nem pénzért adják??Vagy azt is a szüleidnek kéne fizetni??
2010. jún. 23. 22:27
12/32 anonim válasza:
Semmit se kaptam. Ballagásra szokás ajándékot adni, nem érettségire.
2010. jún. 23. 22:27
13/32 anonim válasza:
ha ballagásra nem kaptál semmit akkor megértelek bár én még nem érettségiztem le még van egy évem, de bizi osztáskor is szoktam kapni vmit (feltöltik a kártyámat v. kapok egy kis pénzt) többet azt hiszem nem is irok, bár azt is számitásba kell venned hogy lehet h most a családodnek nem megy olyan jól mármint a szüleidnek v vannak egyéb kiadások és ezért kaptál "csak" ennyit (nálunk is szokott ilyen lenni azt modnjuk megszoktam érteni) és akkor majd lehet h kövi szülinapodra v karácsonyra nagyobb ajándékot kapsz:)
2010. jún. 23. 22:45
14/32 A kérdező kommentje:
22:27 Természetesen a kocsit én tartanám fenn, üzemanyag, karbantartás, biztosítás, stb az én költségem lenne, de épp ezért írtam, hogy csak úgy vágnék bele ebbe a dologba, ha már meglenne a pénz, amiből 1-2 évig fenn is tudom tartani Az autó ennek a teljes összegnek csak 1/3ada kb.
2010. jún. 23. 22:51
15/32 anonim válasza:
Magadnak tanultál, nem a szüleidnek. Miért járna érte bármilyen ajándék?
Sajnos a sok nagyzoló anyuka-apuka elkényeztetett gyermekei miatt ma a fiatalok többsége ajándékot vár mindenért. Örülj annak hogy kaptál 5ezret. Gondolom még egy darabig otthon fogsz lakni, és a szüleid úgyis addig támogatnak, ameddig tudnak.
2010. jún. 23. 22:55
16/32 A kérdező kommentje:
18. születésnapom elötti nyáron jött az ötlet, hogy felesbe fizetik a jogsim, és az lesz a 18. születésnapi ajándék, ebbe benne van nekem 60000 ft-om, lassan úgy érzem feleslegesen. A pénz az autóra + a fenntartásra egyszer már megvolt, de "kölcsönadtam" 150000et :( Sajnos megsajnáltam egy szegény családot, akik a kilakoltatás határán álltak. Tavaly szeptember óta suli után 4-6 órában dolgoztam, így jött össze a pénz a jogsira + stb... nem szüleimtől kaptam a pénzt eddig. Nem állnak olyan rosszul.
2010. jún. 23. 22:55
17/32 anonim válasza:
Hátcsatlakozom azokhoz akik semmit nem kaptak érettségi után. Szerintem abszolut nem szükséges bármit is adni, nem is szokás. Ne légy elkeseredve, biztos vagyok benne hogy ha szükséged lesz pénzre-akármire, kocsi fentartás vagy bármi - fognak segíteni a szüleid. A jogsiban is segítettek, biztos nem állnak olyan rosszul, számíthatsz rájuk. Én megkaptam 100 000-et jogsira nagymamámtól, anyu rá két hétre elköltötte. Most ballagásra kaptam 45000-et, mondtam hogy veszek egy napszemcsit erre anyu közölte, hoyg nem, az a pénz a jogsira megy:) NA ez már szarul esett nekem is, de tudom hogy ha nagyon megszorulok valhogy- akárhogy- ki fog huzni a sz*rból.
2010. jún. 23. 23:02
18/32 anonim válasza:
Nem értem miért olyan fontos a saját kocsi! Én inkább vezetem a családi kocsit, mint mondjuk egy régebbi gépet, ami kevésbé biztonságos, nem megy úgy stb! Én egy laptopot kaptam a rokonoktól, de ez kellett egyetemre, tervezéshez... F21
2010. jún. 23. 23:06
19/32 anonim válasza:
Érettségi után semmit nem kaptam. (Azaz, bankettre kétezer forintot, hogy "na, most érezd jól magad".) Szóval ne aggódj...
Autóhoz szerintem jó (volna), ha most nyáron hajtasz valami munkára, és a pénzt bankban gyűjtögeted.
Én akkor kapok valamit - laptopot, ha megküldik a papírt, hogy felvettek egyetemre. :)
2010. jún. 23. 23:10
20/32 anonim válasza:
Nekem apám azt mondta (neki nincs érettségije), hogy jó, ha van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!