Mit kaptál érettségi után? Mit szólsz ehhez?
Meglett az érettségim, elég jó lett, bár ez nekem a továbbtanulás szempontjából nem számít. 12. évvégére is javítottam, még csak 2esem se lett. Jogsit fél éve letettem, 50% fizették a szüleim. Azóta nagyon keveset, talán 100 km se vezettem. Gyűjtök kocsira, nincsenek nagy igényeim, de úgy akarom a pénzt összegyűjteni, hogy +1-2 év fenntartási költségei is meglegyenek. A pénz nagyrésze már megvan, de még nem merek belevágni, mert nincs elég.
Vacsi után kapok egy borítékot anyumtól, hogy gratulálnak az érettségihez, stb, már kezdtem megörülni magamban, hogy kipótolják a kocsira valót, kibontom, és... ÖTEZER forint!!!! Nem tettem szóvá, de most meg itt mérgelődök magamba... valahogy ennek nem igazán tudok örülni.
Érettségi után általában az emberek nem szoktak semmit sem kapni, mivel az érettségit maguknak csinálják. Nekem valahogy meg sem fordult a fejemben, hogy érettségi után bármit is kapnom kellene. :D
Meg azért nem olyan nagy teljesítmény, hogy nem lett 2-esed.......
Vagy ti ballagáskor nem tartotok nagy hajcihőt, haem érettségi után van az ajándékozás? Vagy te mindkettőt elvártad volna? Nem értem.
Amúgy nem akarok beszólogatni, de az emberek örülni szoktak annak, amit kapnak, nem pedig mérgelődnek, hogy "csak ennyit". Van, aki ennyit sem kap. Ahogy elnézem, neked ki van nyalva a feneked. Magadhoz képest lehet, hogy nincsenek nagy igényeid, de a többi veled egykorúhoz képest.....
Ötösre érettségiztem anno, nem kaptam semmit. Miért kaptam volna? Az érettségi önmagában, meg a tudat, hogy letettem, elég volt ahhoz, hogy mindenféle ajándék nélkül is örüljek. Az már csak a hab volt a tortán, mikor az elsőként megjelölt egyetemre is felvettek...
Nem tudom, hogy milyen jogon vársz el érettségire autót a szüleidtől, illetve miért itt panaszkodsz rájuk, mikor felneveltek, érettségit, jogosítványt adtak a kezedbe... Ha összeszámolod, több autó ára is kijön belőle. Lesz még idő, mikor ezért is hálás leszel, hidd el. Másnak sokkal rosszabb, van, aki még ötezer forintot sem kap, mégsem rinyál, nem "mérgelődik magában".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!