Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bunkóság, hogy a szomszéd...

Bunkóság, hogy a szomszéd akkor kezd el füvet nyírni, amikor én kint pihenek?

Figyelt kérdés

Kiszoktam menni délután 1 óra körül napozni, ilyenkor pihenek 50-60 percet, közben megy a mikroalvás.

Legutoljára a szomszéd pont akkor bőgette a benzines szarát.

Persze, nyírni kell a füvet, de neki miért jó ezt éppen a legerősebben tűző napon végezni? Azt sem értem, hogy 20 percig nyekereg, aztán abbahagyja órákra, és egy nap 5-ször belekezd.

Nekünk 1000 négyzetméteres telkünk van, házzal együtt, két hetente letolom a füvet 1 óra alatt elektromos fűnyíróval. Vasárnap még egyszer nem nyírtam füvet, pedig a benzineshez képest fele olyan hangos!

Egyébként állandóan cseszeget a szomszéd, és előbb-utóbb elszakad a cérna, kifogom osztani rendesen. Ősszel az ő portáján lévő fa gallyait vagdosta le, és ami egy kicsit is átlógott, azt áttolta hozzánk. Irdatlan mennyiségű szeméttel bombázta tele a kertünket, mindezt úgy, hogy két tujánkat félig letarolta, miközben k@rta át a hulladékot. Igaz, hogy a hozzánk átlógó gallyak mi hozzánk tartoznak, de akkor ahhoz mi köze van? Milyen jogon nyúl hozzá, mindenféle megkérdezés nélkül? Ha pl. volt egy 3 méteres gally, és abból egy fél méteres rész átlógott hozzánk, az instant a mi udvarunkra került.

Ezt akkor csinálta, amikor nem voltunk itthon.

Tavasszal pedig azért pattogott, hogy ő eléjük rakom a szemetét. Sajnos nem lehet tüzelni, és a gallyakat méteresre kellett vágnom, amit utána összekötöztem, és kiraktam. Ahová letettem, az tényleg ő előtte van, azonban az árok túloldalán, egy teljesen üres placc, ahová ő szokott parkolni. Ez nem parkoló, hanem közterület. Háborgott nekem aznap 5-ször, hogy miért nem magunk elé rakom. Fater elmagyarázta, hogy mi előttünk közmű van, ahová ezt nem lehet pakolni, és a szomszédnak az árkon túleső részhez semmi köze sincsen, főleg hogy rendelet írja elő a kerti hulladék kirakását. Ezután még képes volt utasítgatni minket, hogy akkor égessük el.

Utolsó fűnyírásnál is direkt feltartott. Az volt a baja, hogy néhány fűszál átlóg hozzá, és én azt szedjem ki. Fűszegély nyírónk nincsen, és ilyen kis piti dolgokkal egyébként sem szoktam foglalkozni.

Alig tudtam befejezni a fűnyírást, rám is esteledett, de direkt tartott volna fel minél tovább, hogy nehogy aznap betudjam fejezni.

Nálam már nagyon kihúzta a gyufát, utasítgat, okoskodik, beszéli a hülyeségét, teljes mértékben lekezelő stílusban. Nagyon szoktam tűrni szó nélkül, de azért mindennek van határa. Azt hiszi, hogy én majd nem merek neki visszaszólni, mert eddig ráhagytam mindent (ettől még jobban nyeregben érzi magát). Egyébként az ő felesége állt múltkor a hidunkra, és be sem tudtunk állni. Nagyon durván elvannak szállva maguktól, de még durvábban lefogom őket nyomni.

Ti mit gondoltok erről? Ötletek, tippek?

2018. aug. 16. 11:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia, a két méteres távolság akkor él, ha van legalább két méter magas tömör kerítés vagy sövény. Arra azonban készülj fel, hogy lehet, hogy direkt permetezni fog, hogy megmérgezze őket.

Jó méhészkedést!

2018. aug. 16. 19:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Szomszéddal legjobb a békesség.

Talán ismered:

[link]

2018. aug. 17. 09:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az.Illetve nagyon is vitatható na.Nem kell mindenben provokációt látni vagy keresni.
2019. márc. 22. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!