Dohányoznak az ablakunk alatt. Mi a megfelelő eljárás?
Egy bolt van alattunk. Bejárata pont az ablakunk alatt. Valószínű, hogy többször is dohányoztak ott, de én most éreztem először a füstszagot. Ki is van írva, hogy a bejárat 5 méteres körzetében ne dohányozzanak.
Mi legyen szerintetek, mert engem nagyon zavar (babával vagyunk). Feljelentés? Vagy ilyen esetben szóljak le a füstölőnek, vagy a boltossal beszéljek, hogy ő szóljon a saját vendégeire?
Köszönöm a válaszokat. Akkor marad a leszólás, ha előfordul ez a helyzet legközelebb is. Majd szépen megkérem.
Azért írtam ide, mert ez új helyzet volt nekem. Azt hittem fel kell a boltot jelenteni.
A füstölő barmoknak kellene szólni, ha rendszeres, akkor az ott dolgozónak, ha nem szűnik meg, akkor fényképezni, kamerázni és beadni az önkormányzat felé, aki rászól a boltosra. Ha továbbra sem szűnik meg megint önkormányzat, hívogatni a rendőrséget, közterület felügyelőket, lényeg, hogy legyen munkájuk, és dokumentálják, hogy bizony van akit ez zavar még akkor is, ha nem tudnak mit tenni ellene. Egy idő után megunja valaki és bezáratják. Oda megy más. Ha szerencséd van akkor étterem, ha nincs, akkor kocsma vagy diszkó. Izgalmas kis projekt, több éves, bizonytalan a kimenetele, stresszes és sok ellenséget lehet vele szerezni.
Ezért szokták inkább letűrni a birkák. Beszélj a tulajjal, valahogy oldjátok meg. Ha hosszú távon tervezel ott lakni, akkor nem érdemes tűrni. Nálunk is van hasonló, ott birkák voltak és hagyták a kocsmát éjfélig nyitva tartani, most ugye dohányozni nem szabad bent szóval kijött mindegyik az utcára, ordibálnak, sörpadokat tettek a járdához és elállják azt. Szívják a füvet tátonganak és b4sznak odébb menni, ha be szeretnék menni a házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!