Az üzletekben miért nem vezetnek be egy egységes etikettet az eladóknak?
Van, ahol előre köszön a bármilyen nemű eladó, segíthetek? stb...kérdésekkel, ha esetleg túl bután nézelődök.
És van, ahol majdnem utánam köpnek, és ráncolt homlokkal néznek rám, ha nem köszönök előre az eladónak.
Úgymond "elkényeztetik" a vevőt az első példámban, és evvel a megszokással tér be a többi boltba is.
Természetesen sokkal szívesebben megyek be az első boltba, ez nem is kérdés.
Talán túl érzékeny vagy, nem tudom, de alapvetően igazad van.
Én boltos vagyok, de gyerekkoromban engem úgy tanítottak, ha belépek valahova köszönjek, számomra ez így természetes.
Belép hozzánk a vevő és köszön, megelőzni (azaz előre köszönni) nem is tudok.
Szavába nem vághatok, de természetesen illendően visszaköszönök.
Ha nem köszön előre, és módomban áll, természetesen köszöntöm.
Én meg falra mászok tőle, mikor odajön, még ki sem fújtam magam, és máris "segíthetek? Mit keres? És társai.
Hagyjon békén, köszönés-köszönés és majd szólok ha valami kell.
Ezt embere válogatja, ha kötelezővé tennék nekik a köszönést, akkor se köszönne sok,aki olyan fajta, hogy nem szeret köszönni. Bár ahol so
an megfordulnak, nem is lehet mindenkinek megadni a tiszteletet, kisebb boltokban jobban szokás és kávézókban, beülős helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!