Ti nem érzitek sértőnek és zavarónak ha az orvos a
vezetékneveteken szólít be a rendelőbe?
Figyelt kérdés
Helyesebb lenne ha teljes néven szólítana.Ez így nagyon lekezelő.Múltkor is kikiabált egy emberenek,hogy Balog.Sokkal szebben hangzana ha Balog Józsefként szólította volna az illetőt.Ha időpontot kérek nem mondthatom,hogy a Szabóhoz kérek időpontot,hanem a Szabó doktorhoz vagy Szabó Péter doktor úrhoz.
Söt ha gyakoribb vezetéknevek (Kiss,Molnár,Balogh) esetén több azonos is jelen van,akkor a növér elött megy a vita?
Bár jobb helyeken már nincs szerintem ilyen.
Elöző lakhelyemen a váróba beléő rákérdezett ki az utolsó,igy érkezési sorrendbe történt a bemenetel....
Jelenlegi lakhelynél sorszám húzás van! Gépi
2018. jún. 14. 22:29
2/8 anonim válasza:
Nálunk nem is ismeri a beteg nevét az orvos, örülj hogy legalább a vezetéknevét tudja:D
A születési dátumot kell megadni csak, és bepötyögi a számítógépbe.
Amúgy igazad van, az iskolába volt legutoljára ilyen, hogy így hallottam volna vezetéknevemet,és elég sértőnek éreztem.
Pl, Balogh, Tóth, Farkas, jöjjön a táblához ..
2018. jún. 14. 22:46
3/8 anonim válasza:
Amennyit általában várni kell pont nem érdekel, hogy szólítanak, örülök, hogy végre mehetek.
2018. jún. 15. 05:59
4/8 A kérdező kommentje:
Azelőtt itt is sorszám húzás volt-az úgy jobb volt,de igazgató váltás is történt, most időpontok vannak,azt rátűzik a beteg kartonjára és szólít az orvos.Ha már szólít legalább a teljes nevet mondaná,nekem ez így nagyon lekezelő.Kisegítek tanárként és a diákjaimat mindig a nevükön szólítom és igyekszem is megjegyezni azt.Persze nem azt mondom,hogy az orvos megkell,hogy jegyezze mindenki nevét van akit biztosan tud névről is,aki folyamatosan jár oda.De ha a teljes neveden szólít be az azért mégis más.A fogorvosnál például a teljes nevemen szólítanak,meg a doktornő a kezelések alatt,végén is gyakran szóítja néven a pácienst.Igaz vele időközben átváltottunk tegezésbe, de előtte is teljes néven szólítottak be.Meg amikor először mentem bemutatkozott és kezet fogott velem a fogorvosnő,mivel előzőleg telefonon konzultáltunk.És nem magán orvosnál.
2018. jún. 15. 11:01
5/8 anonim válasza:
Ilyenkor a doki szemebe neznek, es bemutatkoznek neki: "Jo napot kivanok, Doktor Ur, Balog Jozsef a nevem.
2018. jún. 15. 12:39
6/8 A kérdező kommentje:
Voltam tegnap az orvosnál és a teljes nevemen szólított,lehet azért,mert nő vagyok.Ha meg nem néven szólitott akkor csak annyit mondott az előző páciensnek ha valaki vár rá kint,mondja,hogy nyugodtan bemehet.
2018. jún. 16. 22:25
7/8 anonim válasza:
De, igen, sértő.
Erre én azt válaszolnám, hogy mit akarsz, Szabó?
2018. jún. 18. 21:59
8/8 anonim válasza:
Nálunk szerencsére nem szokás ez. A múltkor egymás után három Szabót hívtak be. Szép is lett volna, ha mindegyiket csak a vezetéknevén szólítva...
De mondjuk ez Budapest. Kisebb településen viszont, ahol mindenki mindenkit ismer, és tudni lehet, hogy csak egy van valakiből, vagy a várótermen áthaladva látta a doki, hogy nem ül ott az egész Szabó család, csak egy közülük, ott azért el tudom képzelni, hogy nem csinálnak ebből gondot.
Mindenesetre ha bárkinek nem esik jól, akkor igenis illetlenség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!