20-as,30-as lányok! Hogyan köszöntök egy 40-50 év körülinek, vagy kicsit 50 felettinek, ha ő hellot meg sziát köszön nektek? Mi a bunkóság, ha visszategezed vagy ha jónapotozod és magázod, annak ellenére, hogy ő tegez?
Én is ilyen köszöngetős vagyok, és idősebb embereknek mindig jó napottal, szép napottal, szép jó napottal, estével reggellel stb. köszönök, Van aki azt mondja, jaaj tegezz nyugodtan, van aki nem, van aki valami kisebb beszélgetés után mondja, hogy tegezhetsz nyugodtan, ha idősbb az illető nehezen áll rá a szám, de a Szép jó napot kívánok, mindigudvarias és kedves, kétes esetekben is. (Nagyo sok öreg ember nem szereti, ha Csókolomozzák, így amíg őket se ismered, nekik is a jó napot és hasonló formái járnak.) Legalábbis szerintem. ;)
22/L
Ez nem feltétlenül így van... Felénk az illem szerint ezt úgy tanították, hogy az idősebbek letegezhetnek, ugyanakkor nekünk fiatalabbaknak nem illik rögtön visszategezni. Ettől függetlenül lehet hogy ő megkér, hogy sziázz nyugodtan, nekem is volt olyan szomszédom, aki rám szólt, hogy ne jó napotozzak már! :) Attól hogy te magázva köszönsz, egyáltalán nem biztos hogy ő is így fog visszaköszönni, sőt... Sokan vannak, akiket úgy neveltek, hogy a tiszteletet meg kell adni ebben az esetben is, és magázódva közeledni, akkor is ha 40 év van köztük, de alapjáraton nem ez a jellemző... Ha az illetőt már nem korodbelinek ítéled meg, gondolok itt pl a 35-40+ korosztályra, akkor ott már illik megadni a tiszteletet és nem vissza sziázni. Ez alatt, szerintem nyugodtan! Attól ő még valószínűleg tegezni fog!
Ez ugyanolyan, mintha egy kisgyerek csókolomot köszönne neked, és te visszasziázol... Megkérheted, hogy tegezzen nyugodtan, de attól mert ő így köszönt neked, te még nem fogod magázni!
válasz megírásának időpontja: 06-08 17:58
Én is 24éves anyuka vagyok.2hónapos babával.S tök rossz hogy a 15évesek meg csokolomoznak ha megyünk sétálni.Mindig mondom is nekik hogy tegezzenek:)
A protokoll szerint ha egy felnőttkorút letegez akár egy 50 éves, akkor a felnőttkorú visszategezheti. Kivételt képez a nagyon fiatal felnőttkorú és a nagyon idős párosítás. Pl 18 éves egy 70 évessel
Udvariatlan, ha egy 50 éves ember letegez egy 24 éves anyukát ismerettség nélkül. Ha ilyen előfordul és nem akarsz tegeződni, akkor távolságtartóan Önözd csak nyugodtan. Majd észreveszi magát.
Ha egy 29 éves nőt letegez egy 60 éves férfi, az szintén neveletlenség, de ez esetben is vissza lehet őt tegezni. Mindig a nő ajánlja fel a tegeződést egy férfinak. Ha nagyon idős a férfi, akkor lehet fordítva is, bár általában a nagyon idős férfiak még tudják az illemet és nem tegeznek le.
Az eredeti kérdésre a válsz: ha letegez egy 50 éves akkor visszategezem. Ha nem szimpatikus, akkor Önözök célzásképpen. Ha erre sem reagál, akkor volt már olyan, hogy megkérdeztem, hogy tegeződtünk-e.
Nem szabad szívbajosnak lenni. 20 30-as nő felnőtt ember, nem taknyos kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!