Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tanár létemre megkérhetem az...

Tanár létemre megkérhetem az középiskolás diákjaimat hogy tegezzenek?

Figyelt kérdés
Szeptembertől kezdek majd tanítani egy "alacsony színvonalú" szakközépben, és szeretnék jóban lenni a diákjaimmal, valamint nagyon zavar hogyha magáznak.

2017. aug. 27. 09:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

Inkább iskolán kivül engedném meg,hogy tegezzenek.A későbbiekben nem lesz jelentősége,hogy tegeznek vagy magáznak-kevésbé fog zavarni a magázódás ha most zavar is.De ez attól is függ milyen tantárgyat tanitasz.Mi a filozófia tanárunkat tegeztük-ő kérte, engedte meg.Egyszer valaki a vezeték nevét elbecézte és úgy szólitotta,akkor azt mondta ha ő megadja a tiszteletet és mindenkit a keresztnevén szólit ,mi se ne szólitsuk őt a vezetéknevén.Egyszer az egyik lány egy téma kapcsán bekinálkozott neki órán mindenki előtt,hogy vicc volt vagy nem, nem tudom ellett nevetgélve az egész,de azért az ilyen beszólások,viccek nem helyénvalók egy diák részéről.

Nekem általános iskolában volt néhány olyan tanárom akik a rokonaim is voltak,de tanárnőnek tanár úrnak szólitottam őket és a suli területén magáztam is őket.Az egytemen némelyik asszisztens kérte,hogy a nevén szólitsuk-mondván ő nincs a professzorral egy szinten,ezért őt ne tanár úrnak/tanárnőnek szólitsuk ,közülük némelyik azt is megnegedte,hogy tegezzük.Akiket tegeztünk általában nem is vették szigorúan a dolgokat.A tegezésnek az a hátulütője,hogy van aki átesik a ló másik oldalára és túl szabadosan kezd beszélni vagy beszélgetni.A fogorvosommal az ő kezedeméyezésére úgy alakult,hogy összetegeződtünk.A rendelőben ha keresem doktornőként hivatkozok rá,attól,hogy tegeződve szólitjuk meg egymást meg nem a becenevén Andinak,hanem Andreának szólitom.A döntéseket ő hozza meg velem megbeszélve a dolgokat,attól,hogy tegeződünk nem várom el,hogy soron kivül fogadjon meg egyéb privilégiumokat sem.

2017. aug. 30. 10:49
 22/25 anonim ***** válasza:
76%

El lehet valakit küldeni a francba magázódva is. Nem attól fognak jobban tisztelni.

Nálunk (ELTE) a pedagógia karon a legröbb tanárral tegeződünk. Vagy olyan, aki külön kiemeli ennek a szerepét.

Szerintem érezni fogod, hogy mikor kell tegeződést kérned.

Minden tiszteletem a tiéd, hogy bevállaltál egy ilyen munkát :)

2017. aug. 31. 18:50
 23/25 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem egy tanár szeresse a munkáját és ez tükröződjön is rajta akkor a diákok is szeretni fogják. De ilyen hozzáállással, hogy "alacsony színvonalú szakközépben"... Hát nem tudom, szerintem akkor jobb lett volna ha nem tanárnak tanulsz.
2017. szept. 6. 13:23
 24/25 anonim ***** válasza:
50%
A kérdésre is válaszolva: Én nem hagynám, hogy tegezzenek, mert az egyenes út ahhoz hogy nulla tekintélyed legyen. Egy tanár ne akarjon már barátkozni a diákokkal, inkább azon legyen hogy az óráit szeressék és bízzanak a döntéseiben.
2017. szept. 6. 13:26
 25/25 anonim ***** válasza:
74%
Az angolban csak magazodas van, a tegezödes halt ki a 18. szazasra.
2018. máj. 30. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!