Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tanár létemre megkérhetem az...

Tanár létemre megkérhetem az középiskolás diákjaimat hogy tegezzenek?

Figyelt kérdés
Szeptembertől kezdek majd tanítani egy "alacsony színvonalú" szakközépben, és szeretnék jóban lenni a diákjaimmal, valamint nagyon zavar hogyha magáznak.

2017. aug. 27. 09:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
44%
Azt már majd a p#-csádat is le fogjak tegezni
2017. aug. 27. 11:39
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Ha az iskola szabályzata nem tiltja, akkor igen. De minek? Nem ezen múlik, hogy jóban lesztek-e. Te mindenkivel jóban vagy, akivel tegező viszonyban vagy?

Egyébként meg nem attól leszel jó tanár, hogy haverkodsz. Attól még lehetsz jó, hogy nem a barátjuk vagy. Mert nem vagy az. Se az életkorod, se a beosztásod alapján. Te már nem egy tini vagy.

2017. aug. 27. 12:13
 13/25 anonim ***** válasza:
93%
Egyetemista vagyok ugyan, de mi is kevésbé vesszük komolyan a haverkodós, tegeződős tanárokat. Ne tedd...
2017. aug. 27. 12:21
 14/25 A kérdező kommentje:

Már beszéltem pár leendőbeli kollégával, és ők mondták hogy rend az órákon biztos nem lesz, általában az osztály fele/háromnegyede be sem jár az órákra csak néhanapján (akkor szereznek pár jegyet ami elég az osztályzáshoz és hogy ne bukjanak meg).

Kb évente cserélődik a tanári kar, mert állítólag fél év után a legtöbben felmondanak.

2017. aug. 27. 12:50
 15/25 anonim ***** válasza:
92%

Na látod, akkor amúgy sem fognak tisztelni. Ne ronts a saját helyzeteden azzal, hogy már az első nap megmutatod nekik, hogy ők a főnökök, és nem te.

Ne pajtizz velük, az nem jön be az ilyeneknél.

2017. aug. 27. 13:28
 16/25 anonim ***** válasza:
92%

Jó helyen kezded te is a tanári pályát :D Egyből a mélyvízbe ^^

Ha ott tényleg ez a helyzet, akkor téged még a büfében is minden nap le fognak tarhálni, ha csak megemlíted nekik a tegeződést.

2017. aug. 27. 13:29
 17/25 A kérdező kommentje:

Hidd el legszívesebben messzire elkerülném azt az iskolát (volt szerencsém 2 évig oda járni, aztán inkább iskolát váltottam), de a környéken jelenleg ez az egyetlen iskola ahová tanárt keresnek.

Valahol el kell kezdeni, aztán már ha lesz egy kis tapasztalatom akkor talán jobb helyre is mehetek majd (gondolom egy ilyen "gettó" után egy jobb hírű iskola megváltás lesz)

2017. aug. 27. 13:48
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem irigyellek...

Egy kalappal! ;-)

2017. aug. 28. 01:24
 19/25 anonim ***** válasza:
35%

Nugyodtan .

Nekem 2-3 tanárom is meg mondta hogy tegezzük és nem csak kezdő tanárok van aki 30éve ott tanít .

A tiszteletet tegezve is meg lehet adni meg lehet valaki bunko magázodva is

2017. aug. 28. 10:53
 20/25 anonim ***** válasza:
26%

Mi ez a sok besavanyodott válasz? :D Először is, nem a magázódás vagy a tegeződés tart rendet az órán + tegezve is meg lehet adni a tiszteletet valakinek, hiszen magázva is lehet valaki bunkó. Nem ezen múlik.

Másrészről nem értem azokat, akik szerint megfélemlítéssel kell a diákokat "nevelni". Remélem nem tanárok vagytok...

2017. aug. 30. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!