Napszemüvegben tényleg nem illik köszönni?
Napszemuveges fiuknak 18 eves korig nem illik.
Nem illik koszoniuk, ha akarnak le kell venniuk.
Lehet köszönni, de jobb lenne ha levenné, és látni a szemével kinek irányítja a köszönést.
Kollnőm is mintha levenné a szeméről ha belépünk a telepre.
Utcaim fényre elszinesedó lencse, és bizony leveszem én is.
Tény hogy inkább az zavar, nem látok semmit ha kintről bemyegyek...
a csökkentett szellemi képességűek úgy látszik nem értik a kérdést.
Ha a haveroddal találkozol az utcán, akkor persze nem kell levenni. Olyan kontaktok esetében sem kell levenni, amelyek személytelenek, pl. ha beállsz egy benzinkútra, ahol a kútkezelő megkérdezi, hogy tele tegye-e, akkor sem kell levenni.
De ha idegen helyre mész, először jelensz meg, tudod, hogy vissza is fogsz menni, akár be is kell mutatkozni, azt akarod, hogy jól süljön el az első benyomás, stb. akkor illik levenni.
Van egy nő ismerősöm, aki félévente nem csak a frizurája formáját, de a haja színét is megváltoztatja. Emellett a fél arcát beborító napszemüvegeket hord.
Egyszer társaságban megjegyezte, hogy én sosem köszönök neki az utcán.
Elmagyaráztam neki, hogy ez amiatt van, mert sosem ismerem fel, a új sérók, meg a nagy napszemüvegek miatt. Udvariasan megkértem, hogy amikor úgy találkozunk, hogy nem ismerem meg, bökjön meg, hogy Gizus vagyok, és akkor mindenhol fogok köszönni neki, és beszélgethetünk pár percet.
Azóta is működik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!