Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha egyszer már kézfogásban...

Ha egyszer már kézfogásban vagyok egy idősebb férfivel akkor később már nyújthatok neki előre kezet vagy mindig neki kell?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm aki először nem nyújtott nekem kezet amikor bemutatkoztam (ő 40 éves, én 26) én meg az illemhez illően nem nyújtottam kezet neki. Aztán a következő alkalommal és utána is nyújtott nekem kezet (mindig megvártam, én nem nyújtottam neki kezet)

Viszont van olyan helyzet hogy akikkel együtt van alkalmazottai mind nálam fiatalabbak vagy rangban alattam vannak ezért én nyújtok nekik kezet. Ilyenkor ha velük van akkor neki is nyújthatok kezet vagy minden esetben meg kell várni hogy az idősebb kezdeményezze a kézfogást?

2017. júl. 2. 13:27
 1/2 DrFaktor válasza:
Szerintem nyugodtan jattolj vele, különösen ha a kollégáival lekezeltél (ellenkező esetben kirekesztőnek tűnhet a magatartásod). De ha ő a rangidős, akkor lehetőleg először neki nyújts kezet.
2017. júl. 8. 11:02
 2/2 apababa ***** válasza:
Szerintem ilyen , ha régen esetleg volt is, már nincs. De azt logikusnak vélem , hogy aki bemutatkozik az nyújt elöször kezet. Ha nö ha férfi. Következtetéseket abból tudsz inkább levonni ha te kezet nyújtasz és azt nem fogadják.
2017. júl. 8. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!