Ha a jóval idősebb főnököm úgy köszön el tőlem, hogy viszlát, akkor köszönhetek én is neki?
Persze.
Ha magázódik veled, te is magázzad, ha tegeződik, akkor azért te ne tegezd le, ha csak ő direkt nem kéri tőled.
Nálunk az igazgató aki az egész céget vezeti, ő már lassan 60 éves lesz, ő elég komoly, intelligens ember, de ő mindig is úgy beszél az összes alkalmazottal mint ha családtagok lennének. Nekem ő a kezdetektől amióta felvett engem, mondta hogy tegeződjünk, mert így egyszerűbb neki is beszélni, meg még is kolléga vagyok, akármennyire is kisegítőként kezdtem akkor, mondta hogy ő elvárja hogy tegeződjünk, még ha nem is fogunk naponta találkozni, mert ő nem arról híres hogy folyton mások felett álljon.
Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek (ha csak meg nem engedi). Ez egy aranyszabály, és túlnyomórészt jobb is, ha betartja az ember.
Szóval szerintem ne, maradj a "Viszontlátásra" formánál - ha csak ő nem adja jelét, hogy megfelelő a viszlát forma is.
Kérdezőnek: ha lazább a főnököd, akkor mehet a viszlát, ha kevésbé, akkor inkább viszontlátásra. Ez utóbbi mindenképp udvariasabb, de a másik is elfogadható (csak helyzetfüggő, mikor).
2-es válaszolónak: "Ha magázódik veled, te is magázzad, ha tegeződik, akkor azért te ne tegezd le, ha csak ő direkt nem kéri tőled."
Vitatkoznék a 2. állításoddal. Ha a főnök letegez, vissza kell tegezni. Elképesztő szolgalelkűség szerintem, ha az alkalmazott elfogadja a csendőrpertut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!