Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes emberek képtelenek megköszönni a segítséget?

Figyelt kérdés
Pl.munkahelyen vagy egyetemen szemmel láthatóan segítséget kapnak mástól és mégis képtelenek annyit kinyögni, hogy 'köszönöm/köszi'. Annyira idegesítő, amikor zsinórban ez van!
2017. márc. 29. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Ma már nem divat az illem ismerete.
2017. márc. 29. 17:01
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Azért, mert csak önmagukra gondolnak. Sajnos, én is azt tapasztalom, hogy az emberek nagy része ma már nem ismeri, és nem is akarja ismerni az illemet. Talán ha hangsúlyosan és hangosan megköszönnéd helyettük a segítségedet, rádöbbennének arra, hogy nekik illett volna köszönetet mondani. De a legtöbbször jobb magukra hagyni az ilyen önző egyedeket.
2017. márc. 29. 17:14
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Ez szerintem erősen függ személytől/szimpátiától is, pl. vannak emberek, akiknek ha én segítek nem köszönik meg egy szóval sem, de ha más akkor már kinyalják a valagukat... Én csak azt utálom, amikor ha egyszer én mondok valami jót valakinek (pl. egy viccet) és továbbmondja azt mondja hogy az interneten olvasta, de ha más mondja neki azt a viccet és továbbmondja akkor meg elmondja hogy személy szerint ki mondta neki... ez az egész szimpátia. Nem fogom arra hogy "irigy", mert számomra valakit csak szimplán irigynek nevezni a magyarázatok utolsó helye körül van. De elég undorító dolog valóban.
2017. márc. 29. 17:18
 4/6 anonim ***** válasza:
68%

Talán mindent megkaptak gyerekkorukban. Elég volt egy kis nyöszörgés, és anyuka-apuka máris levette a polcról, amire vágytak. Nem kellett megküzdeniük a dolgokért, úgyhogy nem is becsülik meg őket.

Bocsánat az előítéletességemért, de sokszor a szép emberek ilyenek. A szépség elég, hogy elérjenek bizonyos dolgokat, udvariasnak már nem kell lenniük. Ez mindkét nemre áll, számtalanszor találkoztam már ilyen esettel.

Ha akar valamit, túráztasd. Ne add meg neki az első említésre. "Figyelj, kölcsön tudnád adni a füzetedet? Le kell másolnom az anyagot." Elhangzott itt egy kérem? Lesz utána köszönöm? Muszáj megtenned neki? Nem. Nem. Nem. Arcba lehet mondani ilyenkor, hogy múltkor se köszönte meg, és ezt udvariatlannak tartod. Néha megdöbbentően normális reakciót kap az ember, és egy teljesen újfajta, udvariasabb kapcsolatot.

2017. márc. 29. 19:09
 5/6 anonim válasza:
En minden aprosàgot meg szoktam köszöni bàrkinek csalàdtagoknak vagy idegeneknek. De sajnos anyosom sokszor meg kér mindenre és soha nem mondja hogy köszi szépen.. Az nagyon zavar engem is..
2017. márc. 29. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Neveletlenség, önzés, önbizalomhiány, túlzott önbizalom, beképzeltség, tudatlanság, és még soká sorolható. Mind ok arra, hogy ne köszönjenek meg valamit, és mind másfajta viselkedést eredményez ezen belül.
2017. márc. 30. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!