Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek mik azok a dolgok, az...

Nektek mik azok a dolgok, az életnek azon területei ahol egyszerűen képtelenek vagytok helytállni?

Figyelt kérdés

Kicsit kusza a kérdés de nem tudom megfogalmazni értelmesen sry, inkább leírom példával és egyértelmű lesz:

Nem tudok magamnak ruhát venni, h az színben, funkcióban és divatnak megfelelően is stimmeljen. Nem tudok szemüveget venni, egyáltalán nem látom a 10 20 30 darab közül h melyik is állna jól meg úgy egyáltalán. Szóval itt most azokra a dolgokra gondolok amik "uniszex" cuccok, nem azokra a területekre ahol az egyik nem érvényesül inkább, és nem feltétlenül vásárlással kapcsolatba, csak nekem felnőtt ember létemre ez okoz fejtörést h nem tudom ezeket végrehajtani barát, barátnő, haver, rokon, szülő vagy egyéb segítség nélkül.

Nektek mik a szívfájdalmaitok ezzel kapcsolatban, csak nem vagyok egyedül?

2017. jan. 27. 00:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
nekem is hasonló problémám van a ruhavásárlással
2017. jan. 27. 00:56
 2/20 anonim ***** válasza:
6%

Hát tudod, én még ilyent nem hallottam.

Mit dolgozol? Mert főnök garantáltan nem lesz belőled, ha ennyire döntésképtelen vagy :)

Azért remélem, nem meztelenül járkálsz télen :)

2017. jan. 27. 02:42
 3/20 A kérdező kommentje:

"Hát tudod, én még ilyent nem hallottam."

Ebben az esetben el nem tudom képzelni, hogy miért is gondoltad jó ötletnek, hogy írjál ide bármit is.. Lehet, hogy ez nem egyértelmű de a kérdezők olyan emberek válaszára várnak akik kompetensek a témában, ha te nem vagy az akkor semmi baj, továbbállsz és ennyi a történet.

"főnök garantáltan nem lesz belőled, ha ennyire döntésképtelen vagy"

Nem tudom eldönteni, hogy ez most csak úgy, rossz szándék nélkül mondod-e, de ha arra lennék kíváncsi h lehetek-e főnők akkor azt kérdeztem volna meg.. (Nem látom az összefüggést de ha te mondod biztos így van....)

Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, talán még neked is. Ami a te életedben problémának számít az az enyémben valszeg fel sem merül, mint konkrétan ez a dolog a tiedben. Sztem ez könnyen belátható, azt már kevésbé értem, hogy mi vezérel téged ebben, hogy nem válaszolsz a kérdésre de cserébe sértő megjegyzéseket teszel. Nem rajtam kellene levezetni a feszkót, itt a monitor előtt.. (Tény, hogy finoman fogalmaztál de na, csak érted h mit ugatok.)

2017. jan. 27. 03:29
 4/20 anonim ***** válasza:
Emberi kapcsolatok.
2017. jan. 27. 10:44
 5/20 anonim ***** válasza:
0%

A vastag betus kerdesre az a valaszom, h az agysebeszet teruleten pl nem tudnek helytallni... :D

Ha elolvasom az aprobetus reszt is, akkor azt latom, h az baromira nem kapcsolodik a fo kerdeshez. Kinek akarsz megfelelni??? Ki mondja meg, h mihez milyen szin passzol? Te dontod el, h Neked mi tetszik, h Te mit vielsz szivesen. En pont sz**rok arra, h mi a trend - bar igazabol az se nagyon van, ha megnezed pl egy nagyobb divattervezo kollekciojat. Fel nem vennek egy extravagans Gucci cuccot akkor sem, ha a ceg fizetne erte. Szimplan azert, m nem tetszik.

Szoval, ha ennyire donteskeptelen vagy, akkor nem artana sajat magadon elgondolkodni, h mit is akarsz, milyen is vagy, mi a celod. Ez nem eletkeptelenseg kerdese, ez donteskeptelenseg.

2017. jan. 27. 12:53
 6/20 Sunshinedoll ***** válasza:
Nehézséget okoz hivatalos ügyeket elintéznem :D Mármint utálok is ezzel foglalkozni,de sok dologról amúgy fogalmam sincs, előtte mindig anyámmal konzultálok :D
2017. jan. 27. 13:20
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Én - SZERINTEM - értem mire gondol(hat).

Napszemüveges példánál maradva: egy helyen nézeget több (10-30 darab) példányt, lehet, hogy tetszik is neki 4-5, de ezek közül nem tudja eldönteni melyik menne a "legjobban" az arcformájához/egyéniségéhez. Mert az 5-ből mindegyik elég jó. Vagy meg tetszenek neki, de egyik sem igazán.

Ő SZERINTEM az ultime legjobb dolgokat keresi az adott helyen az ott fellelhető halmazból, és hiába ismeri jól magát, nem tudja melyikben a legszebb.

Ez úgy vélem nem döntésképtelenség, hanem bőség zavara.

Ezt igazolja, hogy (témánál maradva) egy rakás embert látok az utcán, akik nem a "hozzájuk passzoló" napszemüvegben flangálnak nyaranta. Ezeket - szerintem - azok az emberkék hordják, akik HOZZÁ HASONLÓAN SZINTÉN "saját (nem megfelelően meghozott) döntésük" alapján választottak.

Ugyanakkor vannak olyan életformák, akik "tökéletes" stílusérzékkel (és fantasztikus ember-, illetve "arc-ismerettel") rendelkeznek, akik akár magukra, akár segítségként a barátaikra vásárolnak, az adott illetőhöz a lehető legjobb/legszebb darabot veszik meg; szinte azonnal kiszúrják azt az ominózus legmegfelelőbbet.

2017. jan. 27. 13:25
 8/20 A kérdező kommentje:

1,4,

Ha gondoljátok ezt kicsit jobban is kifejthetnétek.

5,

Azt el tudom fogadni, hogy a kérdésmegfogalmazás nem a legjobb, de ha valaki veszi a fáradtságos és a hozzá írt szöveget elolvassa kétszer akkor sztem világossá válik, hogy mire gondolok. Szvsz a ruhavásárlást is lehet az élet egy területének nevezni nem csak az agysebészetet, de írd le hogy szted hogyan kellett volna feltenni ezt a kérdést. (Mivel megválaszoltad, feltételezem h érted h mire is gondolok.)

A többi részhez meg a 2. válaszolóra reagáltakat ajánlom elolvasni. Nálad sem érzem a rossz szándékot végülis (már ha jól látom) de nem az a kérdés h gondolkodjak-e el magamon, h mi a célom, vagy h milyen vagyok. A kérdésem azaz h más embereknek milyen ehhez hasonló hétköznapi problémája van (ami a legtöbb embernek nem az), és mivel kaptam a kérdésre olyan válaszokat is amit vártam így valszeg érthetően fogalmaztam, még ha kusza is.

Félreértés ne essék, eltudom fogadni a negatív kritikát is (azt kijelenthetjük, hogy egyes területeken döntésképtelen vagyok) de csak akkor ha az megalapozott, az érvek száma pedig minimum 1. Enélkül klasszikus kifejezéssel élve, én beszólásnak hívom.

6, Ez bennem is megvan, mert a helyi okmányiroda vagy nem is tudom h h hívják most, szóval az ott dolgozók annyira bunkók mindig h nem is értem miért nem rugták még ki őket. Nem csak velem ilyenek mert mástól is hallottam, de annyira h amikor tudtam h kell menjek ügyet intézni már elment az életkedvem. :D (Laza átkötés, ha már személyit sem lehet cserélni úgy h ne alázzanak sz**rá a megfásult rongyos életükkel akkor mi a **szt várok én itt a gyikon, mi? :D)

7, Ez mélyreható volt. Ha mondjuk valami nagyobb értékű tárgyat veszek akkor arra heteket is rááldozok mire "teljes körű" kutatómunkával feltérképezem a dolgokat. Ha kaját veszek akkor annyira nem nézem de mondjuk az is érdekelne h az egyik liszt vagy akármi miért 5-ször annyiba kerül, és lehet h még úgyis simán megérné mert annyival jobb a szervezetemnek de ez sosem fog kiderülni. :) Szóval lehet h ez a bajom.

Köszi a válaszokat, akinek van még efféle problémája az írja le bátran, akár privibe is ha úgy gondolja, és ér kifejteni! :)

2017. jan. 28. 12:32
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
5-os valaszolo vagyok...hat, ha Neked ezek a hetkoznapi problemak jelentenek fejtorest, akkor ne haragudj, de eleg konnyu eleted van. Mas embernek akkor volumenu problemai vannak, h sem idejuk, sem energiajuk nincs az effajta "hetkoznapi" apro problemakkal foglalkozni. Es igen, ertem, h mit szeretnel mondani/kerdezni, de tovabbra is fenntartom, h nem artana magadon elgondolkodni es ezt mindenfele rosszindulat nelkul mondom... :)
2017. febr. 1. 12:06
 10/20 A kérdező kommentje:

Nincs könnyű életem hanem ~átlagos van. Ezt már egyszer leírtam. Nekem ez a bajom, neked meg más.. Ami a te életedben nagy gond az nekem lehet h sosem lesz még csak "gond" sem , szóval érted. Én viszont azt kevésbé h min is kellene elgondolkodjak. Nem emlékszem h azt mondtam volna h képtelen vagyok vásárolni, és ez a világ legnagyobb problémája számomra, csak azt h egy kicsit kellemetlen. Emellett nyilván nekem is megvannak az átlagos napi hülyeségeim.. (Nem tűnsz valami empatikusnak, senki sem tökéletes. De ezzel már megint semmi újat nem mondtam, ahogyan te is csak magadat ismételted..)

További, a kérdéshez csak szellősen kapcsolódó eszmefuttatásokra (pl.: mennyire életképtelen sz**darab vagyok, brühühü) igyekszem PM-ben reflektálni, illetve kérném a kedves válaszolókat h ők is így tegyenek.

Illetve aki úgy érzi h szeretne válaszolni, az vegye a fáradtságot és olvassa el az eddig írtakat, köszi.

2017. febr. 1. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!