Titeket nem idegesít a magázós formula?
Boltban, néhány pénztárosnak nem tudod, hogy köszönj, mert nem tudod besaccolni az életkorát.
Néha jönnek ilyenek: Hogy tetszik a néninek a lábának a gyógyulási folyamatának lennie?
Külföldön sokkal jobb, mert nem kell szerencsétlenkedni.
Ti hogy vagytok ezzel?
nagyon szép és hasznos dolog a magázás
szomorú, hogy a fiatalok nyűgnek élik meg, és a tegezésen meg a csókolomon kívül mást nem ismernek
Én örülök annak,hogy magázódni is tudunk,hiszen tiszteletet adok a magázással az idősebb generációnak..
Nem okoz soha gondot,hogy mikor kit és hogyan szólítsak meg...
Alapvetően nem a magázódással van baj, hanem azzal, hogy erre 3 formulánk is van, és ebből az egyik még nekünk, magyaroknak is kihívás...gyakorlatilag lehetetlen használni bizonyos szituációkban :S Bőven elég lenne az Önözés, azt egyszerű használni, mégis udvarias...illetve a magázás (nem a "tetszikezés!") ami arra jó, hogy (amennyiben tényleg megérdemli), jól le lehet nézni vele más embereket :D Nincs is annál lenézőbb, mint egy "Maga inkább ne szóljon egy szót se!" mondatnál. Ez egy önözéssel már nem hangzana ilyen ízesen...de persze csak ha tényleg kiérdemelte a másik. Ez a formula remek példája annak, hogy a magyar nyelv mennyire alkalmas az apró érzelmi árnyalatok kifejezésére nem csak lexikai, de még ragozási szinten is, ami nagyon ritka!!!
A tetszikezéstől ellenben rosszul vagyok :S Lehet, hogy magától alakult ki, de akkor is úgy hangzik, mintha megerőszakolnák vele a magyar nyelvet, nem is bánnám, ha megszűnne...egyszerűen nem hangzik magyarosan!
Ha kijön hozzám egy szerelő és elkezdek vele tegeződni,akkor annyi a munkának.(többnyire) Ha magázódom,akkor gyorsan és jól megcsinálják és távoznak.
Ha egy fiatalabbal elkezdek tegeződni,akkor azt hiszi,hogy már haver is,és villámgyorsan nagyon sokat megenged magának,míg ez magázódásnál nem fordul elő.
Egy szükséges rossz a távolság megtartásához.
te jó ég, saját kútfőből kreáltad ezt a mondatot?
jobban jársz, ha nem használod sehol.
engem nem zavar a magázódás, sőt, boltban elvárom, hogy magázzanak.
persze kamaszkoromban még nem vártam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!