Illetlenségnek számít-e, ha első randin egy lány visszautasítja, hogy kifizessék a menüjét/kávéját?
Figyelt kérdés
2017. febr. 23. 08:07
2/9 anonim válasza:
Ez ne illem kérdése... (Mert olyan illemszabály sincs, hogy a másiknak illik kifizetni). A felfogás és szokás kérdése. Ha a lány úgy véli, a kapcsolatuk még nem terelődött olyan mederbe, vagy eleve látja, hogy ebből nem lesz semmi - elutasíthatja. Ez az ő véleménye, felfogása, tehát elvi kérdés.
3/9 anonim válasza:
Azt nem értem, miért kötik ezt a kérdést a randizáshoz. Ez inkább annyit jelent, hogy valaki meghív valakit valamire. Majdnem olyan, mintha lenne egy zacskó cukorkád és megkínálod belőle a melletted sétáló akárkidet. Veszel egy szemet, leosztod darabszámra, aztán kifizeted a 10,5 forintot? Hülyeség ezt női-férfi szerepekre lebontani, mert ez csak egy meghívás. Ha meghív valaki és azt te elfogadod, akkor nem fizetsz. Nagyon nem akarod magad egyenlőtlen félnek érezni, legfeljebb azt mondod a következő alkalomkor te hívod meg őt, és ennyi.
4/9 anonim válasza:
Szerintem egy kicsit az,bár felfogás kérdése.
Én nem utasítanám vissza, maximum vmelyik következő alkalomkor visszahívom.
5/9 anonim válasza:
Én azt szeretem, ha a lány kezdeményezi, hogy kifizeti a saját részét, én pedig - ha akarom - akkor visszautasítom.
És azt is szeretem, hogyha a lány, miután esetleg visszautasítottam azt, hogy ő kifizesse a saját részét, nem csinál szánalmas és nevetséges feminista ügyet abból, hogy foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy de, márpedig ő fizetni akar, akkor is, ha cigánygyerekek potyognak az égből.
6/9 anonim válasza:
Nekem a feleségem első alkalommal azt mondta, ki-ki alapon megy. Ő kikéri, én kifizetem. :-)) Persze nem engedte fizetni, de feszültségoldásnak jó duma volt, meg megtudtam, hogy van humora.
7/9 anonim válasza:
Manapság már nem. Önállóságot sugall, és azt, hogy neki is megvannak a forrásai, nem szorul a másikra.
9/9 anonim válasza:
Ha valaki meghiv, akkor az fizet aki meghivta a másikat! Ez nem sugall semmit! De igen is illik a fiúnak fizetni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!