Az van hogy a sulimba elsőbe hoztam egy barbie babát és 5 év óta (mert ötödikes vagyok) azzal szekálnak hogy lány vagyok meg meleg. Nem is fiú vagyok és nem meleg. Ötlet?
Nehéz dolog sok év után, de át kell nézni a többieken, és nem felvenni a sértéseket, vagy egyáltalán reagálni rájuk.
Azért szekálnak, mert tudják hogy ez téged zavar, és minél jobban ellenkezel annál inkább felületet adsz a piszkálásnak. Ha pedig ez oda-vissza megy, akkor annak nincs vége.
Ha viszont látják hogy téged ez hidegen hagy, már nem lesz akkora poén és idővel leállnak. De ha ez évek óta tart, jó pár osztályfőnöki órán vagy szülői értekezleten fel lehetett volna hozni a témát, pár éve egy másodikos-harmadikos gyerek jobban megértette volna hogy szabad/illik-e ilyet csinálni, mint most a dackorszakhoz érő tizenévesek.
Gondolom otthon senki sem úgy neveli a gyerekét hogy másokat megszégyenítsen, kiközösítsen vagy piszkáljon.
Ha egy 7-8 éves gyereknek elmagyarázod a másik helyzetét, meg tudja érteni és valószínűleg abbahagyja. Egy 11-12 éves már lesz*rja.
Ne vidd be többet!
El fog évülni.
Úgy jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!