Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Magassarkú cipőt is le kell...

Magassarkú cipőt is le kell venni vendégségben?

Figyelt kérdés

Imádom, amikor nejlonharisnyában kell fagyoskodni a házban, arról már ne is beszéljünk, amikor valamibe belelépek. 15/L

Csak nálunk van ez a szokás?

2017. febr. 16. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%

Ez nem dühöngés. Csak leírtam, amit gondolok erről. Az, hogy te minek tartod...valószínűleg a saját problémáidból ered.

Kismillió érvet soroltam a macskapisitől az emberkakin át a mindenig. Ha neked ez normális, hogy bele van törölve a szőnyegbe, akkor okés. Csináld. Tőlem akár nyalogathatod is. A lábfétis helyett a jó öreg cipőfétis is belefér.

De ha valaki ehhez nem így viszonyul, akkor irtózatos bunkóság bemenni úgy a lakásába, mert nem mindenki mer szólni. Én az apámra is rászólok, ha így vágtat be, nem még akkor valami vendégre. No mindegy.

A postán meg az orvosi rendelőben meg nem élünk. Jobb esetben 10-15 percet töltünk el ott és még nem láttam egyikben sem szőnyeget.

2017. febr. 16. 15:14
 12/20 anonim ***** válasza:
57%

"Kismillió érvet soroltam a macskapisitől az emberkakin át a mindenig."

Èn pedig kifejtettem, hogy ez miért nem érv.

"A postán meg az orvosi rendelőben meg nem élünk."

A vendég sem nálad él. Legtöbb esetben pár óráról van csak szó. (Az ottalvásos vendéglátást pedig ne is keverjük bele, nyílván ágyba nem cipővel megy, és levetésre kerül valamikor.)

"Jobb esetben 10-15 percet töltünk el ott"

Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye? :)

"és még nem láttam egyikben sem szőnyeget."

Sok vendéglátónak sincs szőnyege, mégis lábfétisezik. Azt a sok undorító dolgot, amitől félsz, csak a szőnyeg miatt félted? A padlóra rákerülhet? :))

2017. febr. 16. 15:24
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

Ez volt az az "érvetelenítés": "Az általad említett utcai piszkot, ismétlem még egyszer, nem csak cipővel lehet bevinni."

Csak éppen semmi értelme. Attól még, hogy mással is be lehet vinni, a cipővel is ugyanúgy beviszed. Ráadásul sokkal hatékonyobban, mert pl. nem hiszem, hogy valaki a szatyrán járkál a mocsokban.

(De hasonló logika mentén akkor a kés azért nem bök, mert a villa is bökhet, ezért a késsel nem is kell vigyázni.)

...Pont ezért nem csinál ilyet az, aki nem akarja bevinni.

"A vendég sem nálad él. Legtöbb esetben pár óráról van csak szó."

De én ott élek. Attól még, hogy a vendég hozza be, az az én mocskom marad, amit nekem kell feltakarítani. Vagy ha a vendég elmegy, akkor elviszi magával a mocskát? Hol lehet ilyen vendégeket szerezni? Mert akkor lecserélem az enyémeket rájuk.

"A padlóra rákerülhet?"

Természetesen nem. De a parkettáról, csempéről mégis egyszerűbb eltakarítani, mint egy szőnyegről. Egyéb szőrszálhasogatás?

2017. febr. 16. 15:35
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy a vendéglátók kérik.

Kétség esetén meg kell kérdezni.

Elemi illem.

2017. febr. 16. 15:54
 15/20 anonim ***** válasza:
47%

"Ez volt az az "érvetelenítés": "Az általad említett utcai piszkot, ismétlem még egyszer, nem csak cipővel lehet bevinni."

Csak éppen semmi értelme. Attól még, hogy mással is be lehet vinni, a cipővel is ugyanúgy beviszed."

1. Az érvtelenítést példa is követte. Ha már idézel, akkor teljes kontextusban tegyed.

2. De igen, nagyon is van értelme. Mégpedig az, hogy ha más módon így is, úgy is bekerül az általad említett, szemmel gyakran nem is látható, kosz, akkor semmi értelme a cipős színháznak.

"Ráadásul sokkal hatékonyobban, mert pl. nem hiszem, hogy valaki a szatyrán járkál a mocsokban."

A baciknak teljesen mindegy, hogy egy cipő vagy egy szatyor használatának az intenzitásával kerül be, így vagy úgy, ha már bekerül, akkor ott van.

"Attól még, hogy a vendég hozza be, az az én mocskom marad, amit nekem kell feltakarítani."

Mindjárt megszakad a szívem... nem tudom, milyen mocsokról beszélsz különben, amikor a legtöbb esetben látszata sincsen annak, amit esetlegesen cipővel bevihetnek az emberek. Feltételezem, nem úgy állítanak be hozzátok a vendégek, hogy előtte megmártják a cipőjüket egy nagy adag, friss kutyakakiban.

2017. febr. 16. 15:56
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem csak nálatok, jobb esetben mindenhol ez a szokás.

Illetve, azért különbséget lehet tenni padló és padló között. Ha valahol például járólap van, ott azért normális házigazda nem veteti le a cipőt, hogy hadd fagyoskodjon szegény vendégek talpa.

Ellenben ha olyan helyiségbe mész, ahol szőnyegpadló van, ott meg normál esetben még kérni se kéne, hogy cipőt le. Abba azért csak nem kéne beletaposni mindazt a piszkot, amit odakint összeszed az ember. Max ha ősellenséged a vendéglátó, akkor szívasd nyugodtan, de azért a többieket nem kéne :D

És igen, a magassarkúdra is ugyanaz a kosz tapad, mint bárki más cipőjére.

2017. febr. 16. 18:11
 17/20 TappancsMancs ***** válasza:
68%

Had kérdezzem meg kérdező, nálatok a vendég leveszi e vagy magán hagyja a lábbelijét és milyen az otthonotok? Milyen a padló? Mindenhol járólap szőnyeg nélkül vagy sok szőnyeg van, netán padlószőnyeg?

Nekem az a meglátásom, hogy ahol koszosabb, rendetlenebb és ódonabb a lakás/ház ott cipőben vannak bent. Egy tisztább otthonban meg leveszik. (Kivétel nyilván ahol kövezet van amit könnyű takarítani.)

A posta az nem otthon. Super market sem az. A szállodákban meg elképesztően takarítanak minden nap.

2017. febr. 16. 20:23
 18/20 TappancsMancs ***** válasza:
0%
Ez a helyzet akkor fog javulni ha itthon is általánosabban vesznek takarítógépet amivel lehet szőnyeget tisztítani.
2017. febr. 16. 21:58
 19/20 anonim ***** válasza:

Alap hogy leveszem, és levetetem. Azért a kutyaszaros-húgyos cipőjével ne másszon már végig mindenhol.

De az is alap, hogy tartok meleg vendégpapucsot.

2017. febr. 27. 13:55
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem, 18 ez a helyzet akkor fog javulni, ha normálisan elkezdik takarítani az utcákat!

Svájcban élek egy kisvárosban, mégis óránként jár az utcaseprő-mosó autócska, kutyapiszkot, de még szemetet sem igen láttam a félév alatt, mióta kinn élek. Otthon viszont borzalom, ami van.

2017. febr. 27. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!