Ugye ennek a nyugdíjasnak nem ég a pofája?
Ma voltam szem- és fültanúja az egyik hipermarket friss áru pultjánál: -Adjon nekem abból az akciós tarjából! -Elfogyott! -Mi az, hogy elfogyott, ha ki van írva, akkor van. -Sajnálom, elfogyott. -Ezért fizetik magukat, hogy azt mondják elfogyott?
Ez a nyugdíjas, aki ezt mondta biztos, hogy több pénzt visz haza, mint a 40 év körüli eladó, aki valószínűleg nyugdíjat soha nem fog látni! Alkalmazottként ugye mindent le kell nyelni.
"1. Az akciós árut biztosítani kell az akciós idő végéig.
Kivéve ha ki van írva, hogy az akció a KÉSZLET EREJÉIG érvényes."
Ezen egy kicsit rágódtam, DE:
Ezt így meg lehet hirdetni médiában vagy szórólapokon:
"az akció a KÉSZLET EREJÉIG érvényes."
Viszont a helyszínen fölösleges ilyesmit kiírni, ugyanis ott tudják, hogy van-e a készletből, vagy nincs! Ha nincs, igenis, vegyék le a táblát, vagy ha várható, hogy lesz, akkor írják ki, hogy elfogyott, kb. x óra múlva várható!
Ha ezeket nem tartják be, a vasarlo perelheti őket megtévesztés miatt! Ha lett volna néhány ilyen per, amit nagydobra vertek volna, a kereskedők jobban odafigyelnének!
Tudom, persze nem is a helyszínre gondoltam.
De bármilyen reklámújságot nézek, mindig ki van írva az aljára kis betűvel, hogy az akció a készlet erejéig érvényes, a kép csak illusztráció stb.
Az ilyenekkel védik ki, hogy a fogyasztók beperelhessék őket.
De a kérdező a helyszínen volt és a tábla is kint volt!
"Mi az, hogy elfogyott, ha ki van írva, akkor van."
Hogy a helyszínen mi van kiírva az ilyen szempontból másodlagos.
A lényeg, hogy ahol hirdetik, reklámújság, tévé, net alul egy kis sorban ki legyen írva, hogy Az ajánlat a készlet erejéig érvényes. És ha megnézel bármilyen akciót, mindenhol kint van, mert különben mindenki beperelné őket, mert lehetetlen végig biztosítani az árut.
A helyszínen meg persze, hogy kint a tábla, mert a vásárlócsalogató, de jogilag szabályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!