Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ugye ennek a nyugdíjasnak nem...

Ugye ennek a nyugdíjasnak nem ég a pofája?

Figyelt kérdés

Ma voltam szem- és fültanúja az egyik hipermarket friss áru pultjánál: -Adjon nekem abból az akciós tarjából! -Elfogyott! -Mi az, hogy elfogyott, ha ki van írva, akkor van. -Sajnálom, elfogyott. -Ezért fizetik magukat, hogy azt mondják elfogyott?

Ez a nyugdíjas, aki ezt mondta biztos, hogy több pénzt visz haza, mint a 40 év körüli eladó, aki valószínűleg nyugdíjat soha nem fog látni! Alkalmazottként ugye mindent le kell nyelni.

2010. máj. 7. 00:15
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

"1. Az akciós árut biztosítani kell az akciós idő végéig.

Kivéve ha ki van írva, hogy az akció a KÉSZLET EREJÉIG érvényes."

Ezen egy kicsit rágódtam, DE:

Ezt így meg lehet hirdetni médiában vagy szórólapokon:

"az akció a KÉSZLET EREJÉIG érvényes."

Viszont a helyszínen fölösleges ilyesmit kiírni, ugyanis ott tudják, hogy van-e a készletből, vagy nincs! Ha nincs, igenis, vegyék le a táblát, vagy ha várható, hogy lesz, akkor írják ki, hogy elfogyott, kb. x óra múlva várható!

Ha ezeket nem tartják be, a vasarlo perelheti őket megtévesztés miatt! Ha lett volna néhány ilyen per, amit nagydobra vertek volna, a kereskedők jobban odafigyelnének!

2010. máj. 12. 18:08
 32/42 anonim ***** válasza:

Tudom, persze nem is a helyszínre gondoltam.

De bármilyen reklámújságot nézek, mindig ki van írva az aljára kis betűvel, hogy az akció a készlet erejéig érvényes, a kép csak illusztráció stb.

Az ilyenekkel védik ki, hogy a fogyasztók beperelhessék őket.

2010. máj. 12. 19:11
 33/42 anonim ***** válasza:

De a kérdező a helyszínen volt és a tábla is kint volt!

"Mi az, hogy elfogyott, ha ki van írva, akkor van."

2010. máj. 14. 05:46
 34/42 anonim ***** válasza:
Ha egy boltra ki van írva,hogy Coca-Cola,ott mindig kell lennie annak?Ha egy hentesboltra kiírták,hogy Sertés-marha-baromfi, akkor ott mindig kell lennie baromfinak?Ha nincs,verje le a boltról a cégért?Ha egy étlapon szerepel: Sertésborda hentes módra,akkor kell lennie ,még zárás előtt is egy órával,ha nem tépje ki az étlapból?
2010. máj. 14. 21:50
 35/42 A kérdező kommentje:
Én a magam szemszögéből nézve örülni fogok, ha egyáltalán kapok majd nyugdíjat és biztos, hogy nem fogom fennhangon kritizálni azt a fiatalabbat, aki éppen eltart. Illetve, ha mégis kell a kritika, akkor biztos, hogy nem így!
2010. máj. 14. 22:14
 36/42 anonim ***** válasza:

Hogy a helyszínen mi van kiírva az ilyen szempontból másodlagos.

A lényeg, hogy ahol hirdetik, reklámújság, tévé, net alul egy kis sorban ki legyen írva, hogy Az ajánlat a készlet erejéig érvényes. És ha megnézel bármilyen akciót, mindenhol kint van, mert különben mindenki beperelné őket, mert lehetetlen végig biztosítani az árut.

A helyszínen meg persze, hogy kint a tábla, mert a vásárlócsalogató, de jogilag szabályos.

2010. máj. 14. 22:57
 37/42 anonim ***** válasza:
KEdves kérdezö: ez azért nem helytálló: "biztos, hogy nem fogom fennhangon kritizálni azt a fiatalabbat, aki éppen eltart." - ugyanis a nyugdijast NEM az a fuatal tartja el, mert a nyugdijas élete során igen sokat befizetett a nyugdijpénztárba - tehát NEM a mostani fiatal az, aki fizeti a nyugdiját.
2010. máj. 15. 14:00
 38/42 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a nyugdíjakat a most befizetett nyugdíj-járulékokból fizetik.
2010. máj. 15. 20:22
 39/42 anonim ***** válasza:
A nyugdíjat felosztó kirovó rendszerben utalják ki. amit a cégek magánszemélyek befizetnek abból fizetik ki. Azzal amit be fizetsz jogosultságot szerzel.
2010. máj. 16. 14:21
 40/42 anonim válasza:
Megértem őket is. Csak arra nem gondolnak, hogy nem az eladó tól függ, hanem a főnöktől, hogy mi kerül ki a polcra és mi nem.
2010. aug. 23. 01:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!