Ugye ennek a nyugdíjasnak nem ég a pofája?
Ma voltam szem- és fültanúja az egyik hipermarket friss áru pultjánál: -Adjon nekem abból az akciós tarjából! -Elfogyott! -Mi az, hogy elfogyott, ha ki van írva, akkor van. -Sajnálom, elfogyott. -Ezért fizetik magukat, hogy azt mondják elfogyott?
Ez a nyugdíjas, aki ezt mondta biztos, hogy több pénzt visz haza, mint a 40 év körüli eladó, aki valószínűleg nyugdíjat soha nem fog látni! Alkalmazottként ugye mindent le kell nyelni.
Kedves kérdező!
Te nem jártál úgy, hogy pl. akciósan reklámozott mobiltelefonért mentél be egy üzletbe, pár órával az akció újsághirdetése után, és mégsem kaptál? Örültél neki?
Igaza van 0757-esnek. Ha a te Mamád mondta volna ezt, és otthon meséli el neked, akkor nincs is ez a kérdés. Meg kellene érteniük a fiataloknak, hogy az idősek sok dolgon mentek keresztül az életben, nekik már másabb a felfogásuk. Majd mi is ilyenek leszünk.... És a véleményeddel ellentétben, azok a nyugdíjasok akik egész életükben becsületesen dolgoztak nem kapnak túl sok pénzt, vagy ha jó munkájuk volt, akkor meg ne sajnáld. Te se szeretnél nyomorogni, vagy igen? A telefonos példa is tetszett. Na meg, tényleg az válassza ezt a szakmát, aki tud bánni az emberekkel. (Te ne)
21/L
Te mit szolnál ahhoz, majd minden estere(vagy bármikorra) ki lenne írva a tv-műsorba egy-egy érdekesebb, vagy zsír új film, vagy műsor, te pedig szivrepesve várod, majd a kezdési időpontban bejelentik, hogy elmarad?
Vagy ha valamilyen oknál fogva kedvenc szappanoperád helyett gyakran másat sugároznának? Olyankor a szegény műsorigazgató meg az egész stáb édesanyja csuklik a te jókívánságaidtól!
Valószínűleg ki van írva az akció aljára kis betűvel, hogy:
Az akció a készlet erejéig érvényes.
Ezután reklamálhat a nyugdíjas, írhat a panaszkönyvbe, vagy mehet máshova vásárolni, de NINCS IGAZA!
Ha nem volt kiírva, akkor lehet szólni a Fogyasztóvédelemnek, de szinte mindig kiírják, épp ezért.
Sajnos elég gyakran előfordulnak ilyen válaszok a nagyobb áruház láncoknál, meg is kapják a pénzbüntetésüket a fogyasztó védelmisektől, hisz az olcsóbb árukkal csábitják elsősorban oda a vevőt. Előfordul, hogy a nyitás után már 1-2 órával nincs a termékből pedig nekik az akció ideje alatt biztositani kellene a relámozott árut.
Nekem is volt afférom már egy eladóval, akitől hiába kértem az akciós hentesárut nem adott, előttem tette el, hogy az már kell a kolleganőjének aki most nincs bent, és eltette a hűtőpultba. Természetesen észrevételeztem és az üzletlánc vezetőségétől kaptam elfogadható választ, és az illetékes kolleganőjüket megdorgálták. Hát ennyi.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!