Ugye ennek a nyugdíjasnak nem ég a pofája?
Ma voltam szem- és fültanúja az egyik hipermarket friss áru pultjánál: -Adjon nekem abból az akciós tarjából! -Elfogyott! -Mi az, hogy elfogyott, ha ki van írva, akkor van. -Sajnálom, elfogyott. -Ezért fizetik magukat, hogy azt mondják elfogyott?
Ez a nyugdíjas, aki ezt mondta biztos, hogy több pénzt visz haza, mint a 40 év körüli eladó, aki valószínűleg nyugdíjat soha nem fog látni! Alkalmazottként ugye mindent le kell nyelni.
Nincs igazad. Nem kussrendszer van, mint az átkosban. A vevő miért ne tehetné szóvá, ha már huszonhatodszorra is arra hivatkoznak, hogy elfogy? Hány és hány esetet hallani, amikor az akciósat ki sem teszik, mert maguknak spájzolják el? Ennek semmi köze senki pénzügyi helyzetéhez. A nyugdíjasokat meg tudom, hogy divat utálni, de már le lehetne szállni róluk.
24/L
Kereskedőnek
tanulok
Nehéz lesz elviselni ezeket a bunkó barmokat
"Nehéz lesz elviselni ezeket a bunkó barmokat"
Ne menj kereskedőnek, nem neked való. Inkább menj bankelnöknek, vagy gyárigazgatónak.
En is megertem a nyugdijas kifakadasat. Miert egne a "pofaja"? Szamtalanszor voltam mar olyan boltban, amiben meghirdettek x akcios arut, kozben kiderult, hogy talan majd 1 honap mulva lesz, nezzek korul addig is. Valoszinuleg azt hitte ez az illeto, hogy becsapas vagy pedig hogy maguk a dolgozok tettek el. Ha nincs belole, miert nem veszik le a tablat? Vevocsalogatonak van csak kiteve. Az embernek egy ido utan mar elege lesz ebbol. Azt pedig nagyon ki kellett emelnetek, hogy nyugdijas mondta ezt. Ha kozepkoru lett volna, ki sem irtatok volna a kerdest...barcsak nekem is lenne batorsagom megmondani az igazat tobbszor, csak sajnos nekem ilyen esetben jobban szamit, hogy kedves legyek, minthogy kimondjam az igazat.
23/N
Felháborító a nyugdíjasokról való véleményetek. Nem őnzők,és fukarok,hanem bekell osztaniuk a kevéske nyugdíjukat. Nem vehetnek meg drága dolgokat! Ledolgozták az egész életüket,munka után ellátták a háztartást,és nevelték a gyerekeiket!
Aki 35-40 év munka uitán kap esetleg 80-100.000.- Ft nyugdíjat,az már magasnak számít. A legtöbb nyugdíjas kevesebbet kap,mint egy eladó! És nemcsak kajára kell költenie,hanem rezsire is. Nem szórakozásból spórolnak,hanem kényszerből!
Nyugdíjas korotokra ti sem lesztek különbek.
Ami pedig az akciókat illeti :sokszor csak reklám,de olyan is van,amikor a dolgozók viszik el az akciós dolgokat. Sőt, nálunk azért tört ki a botrány egy-két éve,mert a Tesco hentesei az akciós húsokat ismerős éttermet vezetőknek adták el. Megbüntették ezért a Tesco-t kemény egymillióra.
Ha nem kapható egy akciós termék,és a vevő reklamál,akkor neki van igaza. Akár nyugdíjas,akár nem.
Ez megint tipikus magyar hozzáállás! Ezért sem megy semmire az ország.
Minden nyugatin országban ugyanis ha egy termék akciós, akkor biztositani kell az üzletnek, hogy az akció EGÉSZ idöszaka alatt kapható legyen, egyébként igen borsos büntetést kell au üzletnek fizetnie (ès nem úgy, mint MO-on, hogy csak röhörgnek rajta). HA meg véletlen mégis kifogy valami, akkor az üzlet KÖTELES a nem akciós hasonló termékböl adni a vevönek akciós áron.
A nyugdijasnak tökéletesen igaza van, mert ha meghirdették, akkor kötelesek biztositani, hogy legyen is. Ez természetesen nem az eladó hibája, ha netán nincs ott több, de egyrészt a vevö az eladóval tud csak beszélni, másrészt ilyen esetben egy kultúrált országban az eladó NAGYON udvariasan elnézést kér a vevötöl, és utána néz, hogy honnan tudna neki megfelelö árut adni.
Az, hogy ki mennyit keres, ebben az esetben teljesen lényegtelen, ugyanis a vevö azért meg be egy boltba, hogy vásároljon az meghirdetett áron, az eladónak meg az a dolga, hogy kiszolgálja öt.
Egyébként arra még kiváncsi vagyok, hogy honnan tudja a kérdezö, hogy akiröl szó van, az nyugdijas-e és mennyi a nyugdija!!!
Ez egy nehéz ügy. Azt hiszem mindenki véleményében sok-sok igazság van. Tény viszont, ha valaki nehezen viseli az emberek sokféleségét, nem kellene sem a kereskedelemben, sem ügyfélszolgálaton, sem olyan helyen munkát vállalnia, ahol szolgáltatást kell végeznie.
A nyugdijasok pedig valóban türelmetlenek. Gondold csak el mennyi mindent elviseltek a 40-42 éves munkaviszony alatt. Igaz ez nem mentség, de ez az a kor, amikor az ember már nem is akar toleráns lenni. Mindenkinek vannak szülei, nagyszülei és mi magunk is egyszer megöregszünk és teljesen másképp fogjuk látni a világot. A pult mögött nem árt arra gondolni, ha az anyám vagy a nagymamám lett volna és neki, vagy róla mondják, hogy pofátlan, mit tennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!