Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a teendöm, ha én szeretek...

Mi a teendöm, ha én szeretek tegezödni, de nem kaptam rá engedélyt?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 25. 12:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne hasonló!

Mindig zavarba vagyok, hogy tegezzem, vagy magázzam az embereket. Ha engem lemagáznak ekkor természetes, hogy magázom.

Én viszont még nagyon fiatal vagyok, ezért ha engem egy idősebb letegez, nem érzem evidensnek, hogy visszategezzem. akkor se, ha csak kicsivel idősebb nálam.

Pl. ha most végzős egyetemista vagyok, és egy csoportot viszek kirándulni, ahol tanár is van velük, aki nagyon fiatal.Mondjuk 26-30 között, és letegezett tegezzem én is?

De az olyan fura lenne, ha meg magázom ,az is hülyén hangzik.

Vagy pl. a nálam 5 ével idősebb tanárt, aki nem mondja, hogy tegezzük. Múltkor is gyakorlaton voltam a Nemzeti parknál, nálam 5-6 évvel lehetett idősebb, akivel voltam, vagy modjuk 8-al. Ő tegezett, viszont nekem csak a feljebbvalóm(mondjuk főnök szerű). Olyan kellemetlen érzés, mindig zavarba vagyok ilyenkor.

A másik meg, ha egy 40-45 év körüli ember mondja, hogy tegezzem, akkor is zavarba vagyok. Én őket jobban szeretném magázni, nehezen tegezem le őket. Talán azért, lehet, mert még gyereknek érzem magam.

2010. máj. 5. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!