Diákszövetkezetben lehet tegeződni?
Figyelt kérdés
Sajnos mindig meggyűlik a bajom azzal, hogy mikor, hogy kell köszönni... bankban, orvosnál pl. egyértelmű, hogy magázódni kell, de boltban vagy moziban stb. ha fiatalabb az illető, simán Lehellózom.
Viszont ha egy diákszövetkezetben szeretnék munkát vállalni, akkor mi a helyzet? Letegezhetem azt, akinél beregisztrálok, vagy adja a munkát? Sosem dolgoztam még, nem tudom, hogy működik ez... :S
2010. máj. 20. 18:47
1/3 anonim válasza:
Normál esetben a diákszövetkezetben nem fogja két mondat között megjegyezni a közvetítő, hogy "jajj, még két hónap, és mehetek nyugdíjba". Legfeljebb néhány évvel lehet nálad idősebb a közvetítő, simán letegezheted. Sőt, akkor fog hülyének nézni, ha csókolomot köszönsz, és végig magázod.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem, nyilván nem fogja megjegyezni. De honnan tudjam, hogy ez is olyan hely-e, ahol kötelezően magázással kell megtisztelni az illetőt vagy sem? Kéne valami lista, hogy ezeken a helyeken köszönhetsz így, a többin meg úgy. Nyilván nem csókolomot szándékoztam neki köszönni, rég elmúltam már 12 éves.
2010. máj. 20. 19:17
3/3 anonim válasza:
Tegeződj velük, nyugodtan.
Rám anno azért néztek csúnyán, mert 16 évesen a magázástól, tegezéstől független Jó napot!-tal köszöntem. xD
Sziasztok, heló, szeretnék dolgozni, ajánlanátok-e... hajrá! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!