Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a nagyapámnak...

Hogy mondjam meg a nagyapámnak, akit mindig magázni kellett, hogy szeretnék végre tegeződni vele?

Figyelt kérdés
Minden haverom tegezi a nagyapját. Csak nekem kell magáznom a nagytatámat, és ez már nagyon égő. Hogy lehetne a tatámat rávenni arra, hogy ajánlja fel nekem végre a tegeződést, hiszen már felnőtt vagyok, nem gyerek?
2009. márc. 21. 22:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

ha már tényleg felnőtt vagy, miért tartod égőnek a magázódást???

Nagymamár a halálukig magázta a szüleit. Régi korokban szokás volt, fogadd el, és kész.

2009. márc. 21. 22:13
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk még cifrább volt a helyzet: apai nagyszülőket magázni kellett (kicsikoromban véletlenül letegeztem egyiket, és hatalmas hisztit csaptak belőle), az anyai nagyszüleimet tegeztük. Ez volt, nem foglalkoztam vele különösebben.
2009. márc. 21. 22:27
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

Nem égő, vannak, akik magázzák a nagyszüleiket. Régen ez általános volt, a tiszteletre utal. Érdekes, mert nálunk én (28/n) tegezem őket, míg unokatesóm (21/f) magázza őket. Én kiskoromtól tegeztem őket és nem váltottam át, és ez abszolút természetes volt, soha nem szóltak érte! Exem csókolomozza, de amúgy tegezi mamáját.

Szerintem említsd meg neki, hogy a haverod tegezi a nagyapját, és akkor meglátod, mit szól hozzá, mit gondol erről.

De akkor is lehet jó kapcsolatotok, ha magázod! :)

2009. márc. 21. 22:48
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Sehogy!Ő ehhez szokott hozzá, fogadd el, mert lehet hogy megsértődik.Amikor még élt a nagymamám,én mondjuk hülyeségnek tartottam hogy anyám egész életében magázta, szerintem baromi nagy szemétség erre nevelni a gyereket.

Persze most már megváltozott a dolog, de te tartsd magad ahhoz hogy továbbra is magázod.Vagy kérdezd meg a szüleidet, hogy megsértődne-e a nagypapád ha tegeznéd.

2009. márc. 21. 23:36
 5/19 anonim ***** válasza:
82%
Sztem is illik ezt tiszteletben tartanod. a nagypapád idős ember, aki ragaszkodik a hagyományaihoz, mégha neked azok nevetségesnek is tűnnek. kapaszkodj meg: az én apám is halálukig magázta a szüleit, sőt az anyai nagyszüleim egészen esküvőig magázták egymást!
2009. márc. 22. 00:11
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Van még furcsább: Férfi ismerősöm magázza a szüleit, de a gyerekei tegezik a nagyszülőket. Nagyon furcsa hallani, amikor együtt vannak.
2009. márc. 22. 00:15
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Ha egy kicsit lazább, akkor egy feles mellett esetleg fel is vetheted neki a problémát, ha nem, akkor próbáld elkönyvelni, hogy nagypapa ilyen marad. Igazából te ismered. Én még kicsi voltam, általános iskola alsós, mikor apai nagypapám meghalt, 80 éves kor fölött, nem is emlékszem már, hogy őt tegeztük vagy magáztuk, de őt mivel nem ismertem olyan jól, ritkán találkoztunk, nem voltunk olyan közvetlen kapcsolatban vele, lehet, hogy őt pont magáztam is, de esetében ez nem lepett volna meg, nagyjából 70 év korkülönbség volt köztünk.
2009. márc. 22. 00:30
 8/19 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ha már felnőtt vagy és eddig elviselted, akkor jobb, ha ezentúl is, mivel az idősek véleménye erről a tegezés-magázás témáról nem nagyon szokott változni. Azt nem nagyon illik az idősek szerint megkérdezni, hogy tegezheted-e. Szerintem ez nem égő, meg egyébként is, ki hallja rajtatok kívül?
2009. márc. 22. 03:17
 9/19 anonim ***** válasza:
64%

Én magázom a szüleimet is, és büszke vagyok rá.

Szerintem a nagyapádnak furcsa lenne megszokni, hogy tegezd.

Nagyon szép a magázódás, szerintem kár lenne hagyni veszni. Én épp most akarom megkérni a gyerekeimet, hogy magázzák ők is a nagyszüleiket. Mivel felnőttek már, és ez a családi hagyomány. Tegezni olyan kisgyerekes.

A szüleimet én is tegeztem gyerekként, és hogy nagyobb lettem, kezdtem megázni. Éppen ez volt a felnőttség jele. Régen sokszor házaspárok is magázták egymást:Jól mutat magán Kedvesem ez a kombinét.

2009. márc. 22. 08:01
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

Sok mindenki tegezi a szüleit, nagyszüleit, nincs abban semmi rossz. Épp azért, mert te már nem vagy gyerek, fogadd el és ne legyen ciki számodra,.... hisz te már FELNŐTT VAGY, NEM GYEREK,...... nem????

Ilyen problémával nem foglalkoznak a felnőttek

2009. márc. 22. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!