A villa használata?

Figyelt kérdés

Számtalan leírást olvastam el és sok videót is megnéztem a YouTubon, de mindenhol (a kés-villa használatánál) csak azt írják le (vagy) mutatják, amikor pl. a húst a villával szúrva megtartják, a késsel levágnak belőle, majd a felszúrt húsfalatot a szájhoz viszik.

Sehol sem mutatják azt, amikor késsel-villával eszünk, nem szeletelünk, hanem a késsel a villára segítjük/toljuk az ételt és a szánkba tesszük - vagyis akkor hogyan fogjuk a villát ? Engem úgy tanítottak, hogy ugyanúgy fogjuk (bal kézben), mint ahogyan a leveses kanalat szokás fogni (jobb kézben).

2016. jan. 4. 12:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is vizsgáztam protokollból, csak az angoloknál "divat" a fordított villatartás, máshol nem. Ott is csak a nagyon hivatalos eseményeken elvárás.

Más európai országban hagyományosan a domború felével lefelé használjuk.

Görög Ibolya könyvében egyébként minden benne van.

2016. jan. 11. 09:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Lapátolásnál ugyanúgy mint a kanalat, amikor a húst lefogod h vágj belőle akkor is ugyanúgy van az ujjaid közt, a kezedet fordítod el h minél függőlegesebben lefelé nyomd a húst, h el ne csússzon a tányéron. Csak ilyenkor van fölfelé-kifelé a villa domború oldala, de a húsfalatot a szádhoz már úgy emeled h visszafordítod eredeti helyzetbe a csuklód, tehát ekkor már a domború fele a villának lefelé néz.
2016. jan. 12. 22:02
 13/14 A kérdező kommentje:
Amit a 3-as videóján egy ázsiai kinézetű nőszemély mutatott, a csak az angoloknál szokásos "fordítva a villát" stílust pofátlanul Continental Style-nak nevezik. Ennél már csak az angol fürdőszoba idétlenebb, ahol nem lévén keverőcsap, a meleg és a hideg csap külön-külön működik - ezért ritka az, aki nem forrázza le magát...
2016. jún. 2. 11:32
 14/14 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=BRL8xVjXK_w

Itt egész jól elmagyarázzák. Mármint angolozzák. Számomra érdekes, hogy a kés nyele nem lóghat ki a tenyérből. Én mindig tollszárral fogom már egy pár éve, mert sokkal jobban lehet úgy vágni. Azzal a fogással még a műanyag kések is egész használhatóak. A sebészek is úgy tolják.

2020. szept. 7. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!