A villa használata?
Számtalan leírást olvastam el és sok videót is megnéztem a YouTubon, de mindenhol (a kés-villa használatánál) csak azt írják le (vagy) mutatják, amikor pl. a húst a villával szúrva megtartják, a késsel levágnak belőle, majd a felszúrt húsfalatot a szájhoz viszik.
Sehol sem mutatják azt, amikor késsel-villával eszünk, nem szeletelünk, hanem a késsel a villára segítjük/toljuk az ételt és a szánkba tesszük - vagyis akkor hogyan fogjuk a villát ? Engem úgy tanítottak, hogy ugyanúgy fogjuk (bal kézben), mint ahogyan a leveses kanalat szokás fogni (jobb kézben).
Én is vizsgáztam protokollból, csak az angoloknál "divat" a fordított villatartás, máshol nem. Ott is csak a nagyon hivatalos eseményeken elvárás.
Más európai országban hagyományosan a domború felével lefelé használjuk.
Görög Ibolya könyvében egyébként minden benne van.
https://www.youtube.com/watch?v=BRL8xVjXK_w
Itt egész jól elmagyarázzák. Mármint angolozzák. Számomra érdekes, hogy a kés nyele nem lóghat ki a tenyérből. Én mindig tollszárral fogom már egy pár éve, mert sokkal jobban lehet úgy vágni. Azzal a fogással még a műanyag kések is egész használhatóak. A sebészek is úgy tolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!