A villa használata?

Figyelt kérdés

Számtalan leírást olvastam el és sok videót is megnéztem a YouTubon, de mindenhol (a kés-villa használatánál) csak azt írják le (vagy) mutatják, amikor pl. a húst a villával szúrva megtartják, a késsel levágnak belőle, majd a felszúrt húsfalatot a szájhoz viszik.

Sehol sem mutatják azt, amikor késsel-villával eszünk, nem szeletelünk, hanem a késsel a villára segítjük/toljuk az ételt és a szánkba tesszük - vagyis akkor hogyan fogjuk a villát ? Engem úgy tanítottak, hogy ugyanúgy fogjuk (bal kézben), mint ahogyan a leveses kanalat szokás fogni (jobb kézben).

2016. jan. 4. 12:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Természetesen ugyanúgy, ahogy jobb kézzel a kanalat - máshogy nem is lehetne rákotorni az ételt és a szájba tenni.
2016. jan. 4. 12:36
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Másként nem igazán fog összejönni, csak ahogyan te is írod!
2016. jan. 4. 13:35
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Ez most lehet, hogy meglepő lesz, de nem a villára tolod az ételt, hanem

1) ha lehet, akkor fölbököd a villára a falatot és a szádhoz emeled

2) vagy ha nem lehet fölbökni (pl. cukorborsóköret) akkor fölböksz a villára egy másféle falatot (pl. hús), és arra a falatra tolod rá a késsel a borsót. De fontos, hogy a villának mindig a domború fele néz fölfelé!

Ez lenne az eredeti étkezési protokoll, de szinte senki nem így csinálja. :)

https://www.youtube.com/watch?v=cyuC950XCTI

2016. jan. 4. 14:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Ahogy a videón mutatja, az szerintem enyhén szólva abnormális - hiszen a hígabb, szószos körítések egyszerűen lecsúsznak már akkor, a tányérra. Ha magasra emelve csúsznak le, akkor az asztaltársaságot teszi "szeplőssé"...
2016. jan. 4. 14:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mikor a kisgyerek a szilvás gombócba próbálja a villát beleszúrni, de egyelőre nem sikerül. A mamája odamegy, és megmutatja neki, hogyan is kell! Erre a kicsi: persze, neked már könnyű, én már kifárasztottam őket! :))
2016. jan. 4. 14:54
 6/14 anonim ***** válasza:
25%

"Ahogy a videón mutatja, az szerintem enyhén szólva abnormális - hiszen a hígabb, szószos körítések egyszerűen lecsúsznak már akkor, a tányérra. Ha magasra emelve csúsznak le, akkor az asztaltársaságot teszi "szeplőssé"..."

Értem én. Nem tudsz szépen enni, és keresed a kifogásokat... :)

De ott a google, ha nekem nem hiszel. Én sem így eszem villával, de ebből vizsgáznom kellett valamikor, azért tudom.

2016. jan. 5. 00:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ami a videón van, az az angol norma, a legtöbb egyéb országban nem a domború felével fölfelé kell a villát használni.
2016. jan. 5. 09:11
 8/14 A kérdező kommentje:

Az angoloknak nem csak a konyhájuk, de a szokásaik is pocsékok. Hogyan lehetséges egy domborúságával felfelé fordított villára ételt pakolni ? Akkor a leveses kanalat is felfelé fordítja ? Mert ebből ez következik...

Nem csoda tehát, hogy a diplomácia a francia etikettet vette át.

De a kérdés másról szólt.

2016. jan. 5. 11:29
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Felőlem most is adhattok 0%-ot de attól még nem lesz igazatok.

Ha nem lennétek lusták hozzá, utána is tudnátok nézni a neten.

2016. jan. 5. 11:41
 10/14 anonim ***** válasza:
52%

Az egy dolog, hogy az iskolában milyen sok marhaságot tanítanak és még vizsgázni is kell belőle.

És másik dolog, hogy akár otthon, akár nyilvános helyen tudok-e úgy enni, hogy a mellettem levőt, vagy még akár a velem szemben levőt sem fogom telecsapkodni a villámról lepotyogó, visszahulló kajával...

Most már kezdem érteni azt a két "urat", akik sötét öltönyben, nyakkendővel a mi kisvárosunk egyetlen éttermében villával ették a görögdinnyét!!! Mi a szomszéd asztaltól igen-igen gyorsan távoztunk, hogy kellő módon "kiröhöghessük" magunkat!

2016. jan. 5. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!