A villa használata?
Számtalan leírást olvastam el és sok videót is megnéztem a YouTubon, de mindenhol (a kés-villa használatánál) csak azt írják le (vagy) mutatják, amikor pl. a húst a villával szúrva megtartják, a késsel levágnak belőle, majd a felszúrt húsfalatot a szájhoz viszik.
Sehol sem mutatják azt, amikor késsel-villával eszünk, nem szeletelünk, hanem a késsel a villára segítjük/toljuk az ételt és a szánkba tesszük - vagyis akkor hogyan fogjuk a villát ? Engem úgy tanítottak, hogy ugyanúgy fogjuk (bal kézben), mint ahogyan a leveses kanalat szokás fogni (jobb kézben).
Ez most lehet, hogy meglepő lesz, de nem a villára tolod az ételt, hanem
1) ha lehet, akkor fölbököd a villára a falatot és a szádhoz emeled
2) vagy ha nem lehet fölbökni (pl. cukorborsóköret) akkor fölböksz a villára egy másféle falatot (pl. hús), és arra a falatra tolod rá a késsel a borsót. De fontos, hogy a villának mindig a domború fele néz fölfelé!
Ez lenne az eredeti étkezési protokoll, de szinte senki nem így csinálja. :)
"Ahogy a videón mutatja, az szerintem enyhén szólva abnormális - hiszen a hígabb, szószos körítések egyszerűen lecsúsznak már akkor, a tányérra. Ha magasra emelve csúsznak le, akkor az asztaltársaságot teszi "szeplőssé"..."
Értem én. Nem tudsz szépen enni, és keresed a kifogásokat... :)
De ott a google, ha nekem nem hiszel. Én sem így eszem villával, de ebből vizsgáznom kellett valamikor, azért tudom.
Az angoloknak nem csak a konyhájuk, de a szokásaik is pocsékok. Hogyan lehetséges egy domborúságával felfelé fordított villára ételt pakolni ? Akkor a leveses kanalat is felfelé fordítja ? Mert ebből ez következik...
Nem csoda tehát, hogy a diplomácia a francia etikettet vette át.
De a kérdés másról szólt.
Felőlem most is adhattok 0%-ot de attól még nem lesz igazatok.
Ha nem lennétek lusták hozzá, utána is tudnátok nézni a neten.
Az egy dolog, hogy az iskolában milyen sok marhaságot tanítanak és még vizsgázni is kell belőle.
És másik dolog, hogy akár otthon, akár nyilvános helyen tudok-e úgy enni, hogy a mellettem levőt, vagy még akár a velem szemben levőt sem fogom telecsapkodni a villámról lepotyogó, visszahulló kajával...
Most már kezdem érteni azt a két "urat", akik sötét öltönyben, nyakkendővel a mi kisvárosunk egyetlen éttermében villával ették a görögdinnyét!!! Mi a szomszéd asztaltól igen-igen gyorsan távoztunk, hogy kellő módon "kiröhöghessük" magunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!