Szerintetek, ha egy 40 körüli ismeretlen nő tegez, akkor én is tegezzem?
Igen, tegezd őket. Felnőttek közt nincsen csendőrpertu, akár tegeződtök, akár magázódtok, az kölcsönös.
Jelen esetben az ő joguk felajánlani a tegeződést, és azzal, hogy letegeztek, ezzel ezt föl is ajánlották. Elegánsabb lenne, ha ezt külön jeleznék is, de egy futó találkozásnál (ha idegenek vagytok és maradtok is) nincs erre mindig lehetőség.
Ha magázod őket, az egyfajta visszautasítás. Ezt csak akkor tedd, ha negatív értelemben véve "kiérdemelték".
# 3
"Az illem szerint az idősebb ajánlja fel a tegezést, és nem sértődünk meg, ha a reflexből letegezett akárki visszamagáz minket."
Ha ilyen félreértés van (mert ez az) hogy az idősebb tegezéssel indít, de a fiatalabb nem mer visszategezni, akkor persze hogy nem sértődünk meg ezen.
Viszont abban a pillanatban helyre kell tenni a dolgot, és szólni, hogy tegezzen vissza. (Vagy a másik verzió, hogy mi idősebbek veszünk vissza a lendületből, és váltunk magázásra.)
De fenntartani a csendőrpertut az alpári bunkóság az idősebb részéről.
Kedves 6. válaszoló, az azt jelenti, hogy az egyik fél magázza a másik felet, az meg letegezi őt.
Kedves kérdező, szerintem simán tegezd vissza, kivéve ha mondjuk állásinterjún vagy vagy valami más helyzetben az adott nő a hierarchiában feletted áll.
"De fenntartani a csendőrpertut az alpári bunkóság az idősebb részéről."
Mondjuk, hogy én vagyok az idősebb. Nem tartom emberileg érzelmileg arra, hogy tegezzen a fiatalabb, de ő letegez akkor én köteles vagyok megengedni, mert különben csendőr pertunak fog minősülni. Csendőr pertut miért nem nevezzük demokrata pertunak. Következő lehet a "tavaris" pertu, ahol minden közös, gatya meg nőis. Egyik embernek a másik embert becsülnie kell, legalább annyira, hogy nem azonosulok azzal amivel nem akarok. Nem tűnt fel sokaknak hogy, a magyar nyelvben nincs alá/felérendeltségi viszony, nincs hímnem, nőnem, semlegesnem. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!