Egy szülinapi bulin hogy köszönjek és hogy mutatkozzak be ismeretlen csajoknak?
szia x vagyok és kézfogás? vagy szia x vagyok és 2 puszi?
18/f
Èn nagyon utáltam a puszilkodást. Föleg idegenektöl.
Szerintem kézfogás.
Oké, akkor ha odaérek, akkor mindenképp kézfogás, puszi nem.
Viszont ha vége a bulinak és hazamegyünk, akkor mehet a puszi vagy akkor is inkább kézfogás?
Köszi a válaszokat.
>> kézfogás, puszi nem
Látom, abban a tévedésben vagytok, hogy a kézfogás = köszönés. Nem az.
Szimplán fogalmazva: első és legfontosabb a köszönés, nálatok, 18 éveseknél mehet a szia, csá, vagy ami éppen divatos. A kézfogás csak egy ráadás és nem helyettesíti a kézfogást. Csak köszönés - kézfogás nélkül mehet. De köszönés nélkül kézfogás ?!? Brrr...
Köszönsz ahogy szokás, mondjuk azért inkább a szia minta csőváz vagy a csácsumicsá :)
A kézfogás már a bemutatkozás része, nem a köszönéshez tartozik. Elvileg lány nyújtja előbb a kezét, de a fiú mondja előbb a nevét. Ehhez manapság már nem ragaszkodnak, ahogy adja magát. Az egymás szemébe nézés viszont fontos.
Puszi elvileg nincs, de kétségtelen, hogy nagyon terjedőben van a szokás. Tehát ha a lány kezdeményezi, akkor legyen puszi, de ha nem, akkor te ne kezdeményezd. Ez a későbbiekre nézve is alapszabály lehet, egészen addig amíg a kapcsolatból egyértelműen ki nem derül, hogy van-e puszi vagy nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!