Ha valaki megemlíti hogy volt valami vizsgája vagy érettségizett, illetlenség nem megkérdezni hogy hogyan sikerült neki?
Nem illetlenség, mert attól még, hogy megemlíti, még lehet, hogy a vártnál rosszabbul sikerült, amiről neki kellemetlen lehet beszélni. Ha akar róla beszélni, akkor magától is meg fogja tenni.
Amit ilyenkor illik, az a gratuláció. Ezzel biztosan nem hozod magad és a másikat kellemetlen helyzetbe.
"Amit ilyenkor illik, az a gratuláció"
Bukáshoz gratulálni? Ha nem sikerült, akkor ez sokkal kellemetlenebb, mint maga a kérdés, hogy hogy sikerült.
Amúgy szerintem nem illetlenség megkérdezni, az lenne illetlenség, ha rossz eredmény esetén feltűnően ledöbbensz, vagy elkezdesz nagyon sajnálkozni.
"Ha valaki megemlíti hogy volt valami vizsgája vagy érettségizett"
Nekem 1 hónapot kellett várnom az eredményre, és eléggé zavart volna, ha ezalatt az idő alatt gratulálnak. Mihez? Még nem is tudtam hogy sikerült e egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!