Illetlenség ilyent kérdezni?
Sztem azt simán meg lehet kérdezni, hogy honnan ismeri, persze ha beszélő viszonyban vagytok egymással... magyarul ismer téged. Úgy elég bizarr, ha nem ismered, csak tudod, hogy xy-t ismeri, és ezzel kezdeni a beszélgetést...
A 2. kérdés már neccesebb. Egyrészt bizalmaskodóbb kérdés is, tolakodónak is hathat, ha a megkérdezettet nem ismered annyira. Ráadásul gyanút is foghat, miért kérdezgeted, és az is hülyén tudja magát kivenni. Pl. ha jó viszonyban vannak, akkor az lesz az első, ami eszébe jut, hogy ez a kis izé miért kérdezget ilyeneket... be akarja xz-t mártani? össze akar ugrasztani? kukkolni akarja?... ha akarja, úgyis beszél róla, meg nagyjából a testbeszédéből, mimikájából le lehet szűrni, ha pl. nagyon fasírtban vannak.
Szerintem simán meg lehet kérdezni, különösen, ha kicsit udvariasabban formálod meg a kérdést, pl.
"Megkérdezhetem, hogy honnan ismered xz-t?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!