Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illetlenség ilyent kérdezni?

Illetlenség ilyent kérdezni?

Figyelt kérdés
Hogy "honnan ismered xy-t?"
2015. jún. 14. 15:48
 1/6 A kérdező kommentje:
Meg hogy "Mennyire vagy jóba vele?"
2015. jún. 14. 15:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. De ha zavar tedd mögé, hogy: "ha szabad kérdeznem".
2015. jún. 14. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. jún. 14. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Sztem azt simán meg lehet kérdezni, hogy honnan ismeri, persze ha beszélő viszonyban vagytok egymással... magyarul ismer téged. Úgy elég bizarr, ha nem ismered, csak tudod, hogy xy-t ismeri, és ezzel kezdeni a beszélgetést...

A 2. kérdés már neccesebb. Egyrészt bizalmaskodóbb kérdés is, tolakodónak is hathat, ha a megkérdezettet nem ismered annyira. Ráadásul gyanút is foghat, miért kérdezgeted, és az is hülyén tudja magát kivenni. Pl. ha jó viszonyban vannak, akkor az lesz az első, ami eszébe jut, hogy ez a kis izé miért kérdezget ilyeneket... be akarja xz-t mártani? össze akar ugrasztani? kukkolni akarja?... ha akarja, úgyis beszél róla, meg nagyjából a testbeszédéből, mimikájából le lehet szűrni, ha pl. nagyon fasírtban vannak.

2015. jún. 15. 10:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Az ilyen mindig szövegkörnyezettől függ, rengeteg olyan helyzet van, ahol jogos és természetes erre rákérdezni.
2015. jún. 16. 06:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem simán meg lehet kérdezni, különösen, ha kicsit udvariasabban formálod meg a kérdést, pl.

"Megkérdezhetem, hogy honnan ismered xz-t?"

2015. jún. 19. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!