"Lesz négy sör meg. " Miért akkora bunkóság?
Hát legközelebb normálisabban, de valószínű, hogy mindkettőtöknek rossz napja volt, vagy egy nem megfelelő pincért fogtál ki.
Az oké, hogy ne legyen valaki bunkó, de a pincérnek éppen annyira érdeke, hogy a vevő ott legyen, mint a vevőnek az, hogy kiszolgálják. Mindig a vevő/vendég az első, és ezt az eladók minden vállalat esetében jó ha tudják. Attól, hogy valaki egy közvetlen emberi kapcsolattal járó szolgáltatásért fizet nem jelenti azt, hogy a pincér beosztottja lesz.
De a vendéglátásban dolgozóknak a lesz x sör bunkó nem tudom miért, de az, erre próbálok rájönni. Ezt abból gondolom, hogy a leírt eset után csak úgy kiváncsiságból haveri körrel végig mentünk pár büfén meg kocsmán, és úgy 10 -ből 3 -nál azonnal elég érdekes megnyilvánulásokkal álltunk szemben, ami közt már volt tényleg bunkó is. Szóval ha valaki tud rá választ adni hogy miért, akkor kérem, mert Én annyira bunkó vagyok hogy nem értem. Annyira a szívükön viselik a lesz szócskát, mintha azért kapná a fizetését ahány kéremet hall egy nap. Véleményem szerint nem vagyok velük lekezelő, nem szoktam beosztottként bánni velük, de ha beülök egy helyre, és nem a szupermarketbe megyek mert van hogy az közelebb is van, durván 3x annyit fizetek egy sörért, mert ott iszom meg azon a helyen és Ő csak annyit csinál hogy kicsapolja egy korsóba, és még borravalót is kap érte, véleményem szerint nem is keveset, mert 1-2 ezer forint ott szokott maradni mert többen megyünk és mindenki ráhagy valamit. Nem értem... Most nem azt mondom hogy a seggemet kéne kinyalják mert nem, nem várom el, de ha azt mondom lesz két sör, akkor arra azt szeretném hallani hogy "még valamit?" nem azt hogy "ha lesz, akkor..." vagy várhatom az extra szószt az italomban és tényleg nem egyedi eset... megannyi helyen próbáltuk már direkt, plusz jópár vendéglátós ismerősöm is hőbörög az ilyenek miatt a közösségi oldalakon.
ráadásként még ilyen is van :)
A borravalót nem értem, miért hoztad fel. Pénzért viseljék el a tapló vendégeket, akik még kérni sem tudnak? Persze, van az a hely, ahol nem illik visszaszólniuk, de mindenhol bunkónak fognak gondolni, akár mondják, akár nem. Ezen a borravaló sem változtat.
Amúgy azért veszik bunkóságnak, mert ezzel lekezeled őket, mintha a szolgáid lennének. Az, hogy kiszolgálnak, nem azt jelenti, hogy bármiben is alacsonyabb szinten állnának. Ugyanúgy szolgáltatást nyújtanak, mint mondjuk egy önkormányzati ablaknál. Ott sem mondod, hogy "lesz egy új útlevél". Minimális tiszteletet várnak csak el, mint bárki más.
És ez nem beszólás volt, csak infó, hogy értsd. :)
A kérdés leírásban azt írod hogy tudod hogy nem illik... Utána meg értetlenkedsz hogy mi volt a gond? Wtf?
Amúgy meg teljesen független a jattól a dolog.
Vagy szerinted azért mert adsz pà százast ezzel megvetted a jogot hogy paraszt lehess a pultosokkal?
Egy felszolgáló haver erre ezt reagálta:
-Eső, meg hó az lesz. Sör is, ha majd tetszik kérni. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!