Miért ciki a sarazás?
Kiskorában minden ember imádott sarazni. Előszerettet tapicskoltunk nyári eső után a puha sárban, vagy épp a homokozóban temettük be egymás lábát, vagy a strandon, esetleg a kertben (már aki kertes házban nőtt fel) csináltunk magunknak külön kis saracskát, és a felnőttek, na meg a korosztályunk sem nézett ránk ferde szemmel. De ahogy fenő az ember, egyre cikibb élvezni az ilyen dolgokat. Azon gondolkozunk, hogy vajon hányan néznek minket hülyének, vagy éppen pont mi néznénk hülyének azt, aki felnőtt fejjel (mondjuk 20-tól felfelé) ilyet mer tenni, és élvezni meri azt, amit gyerekkorában annyira szereti.
Vajon hányan vannak olyanok, akik bár szeretnék, de pont a mit gondolnak mások kérdés miatt nem teszik meg? Hányan vannak olyanok, akik ezért betegnek tartanának másokat, és miért?
Miért vagyunk szégyenlősebbek felnőtt korban, és miért tilos az, ami végül is élvezetes és jó dolog, a gyerekeknek szabad, és még csak etikai korlátokat sem hágunk át vele, mint pl. a sima strandon nudizással?
40 évesen te még szoktál?
Mesélnél róla bővebben (hol, hogy, mikor, egyedül, vagy társaságban, stb.)?
Értem mire gondolsz. Én 17 vagyok, és tavaly nyáron a strandon mi betemettük egymást úgy, hogy csak a fejünk látszott ki. Mi is viccelődtünk, hogy most biztosan a fél strand hülyének néz, de úgy nemigazán foglalkoztunk vele. Jó volt és kész.
Szerintem azért van ez, mert felnőtt korban már sokkal több gátlás van bennünk, mint gyerek korban. (Pl nagyon sok felnőtt szégyenlős, de ha megnézel egy 2-3 éves gyerkőcöt az minden hűhó nélkül elszaladgál akár meztelenül is.) Másrészt, ahogy növünk egyre több szokást is elhagyunk (pl kevés felnőtt szopja az ujját).
Ha már itt tartunk: a felnőttek miért nem játszanak, rajzolnak, és egyáltalán, mért nem csinálnak semmi kreatív, élvezetes dolgot?
Amikor végiggondoltam ezeket, arra jutottam,hogy
- nincs idejük (munka , háztartás, gyerekek...stb.)
- akinek van gyereke, az valószínűleg játszik vele, és sok "gyerekes dolgot" csinál
- sok felnőtt sportol, és valahol az is játék (főleg a csapatsportok)
Egyszóval felnőttkorban a játék nem vész el csak átalakul :)
valoban sok ember csak azert nem csinalja mert "Mit gondol mas".. na de kit erdekel? sajnos csak egy eletunk van.. es ez alatt vannak olyan dolgok amiket ha elmulasztunk sosem lesz ra ujra alkalmunk.. akkor meg mert ne hasznalnank ki? nem az a lenyeg mi gondol/mond mas hanem h ugy eljuk az eletunk ahogy nekunk jo.. es ha valakinek tenyleg jo kedve van es latszik rajta h jol erzi magat (meg ha epp gyerekes" dolgot is csinal) semmi joga megszolni senkinek, az iesmit csak irigyelni lehet mert szive melyen mindenki gyerek szeretne lenni...
szoval nem szabad gatlasosnak lenni.. az elso es legfontosabb h megtegyuk ami nekunk jo es ne mondjunk le rola csak a masok velemenye miatt.. amugy meg lehet figyelni h a legtobb esetben az ember ugy gondolja h "hu mit gondolhat most rolam mas" mikozben valojaban senki nem gondol semmit, esetleg meg fel sem tunik masoknak (ezt pl egy baratodon nagyon jol megfigyelheted) ..
szoval: "Eld ugy az eleted, h amikor majd lepereg elotted eleted filmje erdemes legyen vegignezned"
Most, ahogy mondod, teljesen kedvet kaptam hozzá. De nekem így van a Legózás téma. Amit csak akkor szoktam végezni, ha rajtam kívül senki nincs otthon.
24/L
Majd ha gyereked lesz, megint "legálisan" csinálhatsz ilyeneket :D Nekem két éves a fiam, és tök jó volt, hogy pl. most télen senki nem nézett hülyének, hogy a hóban hemperegtünk. Ha egyedül csináltam volna, tuti azt hiszik, hogy itt egy elmebeteg :D Már várom a nyarat, hogy lehessen a sárban tapicskolni :) Különben van pár barátnőm, akik szintén azért kérik, hogy vihessék a gyereket játszótérre, hogy ők maguk játszhassanak :)
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!