Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg visszataszító a...

Tényleg visszataszító a tizenéves srácoknak, ha egy tizenéves lány csúnyán beszél?

Figyelt kérdés

gondolok itt a káromkodásokra.

mert persze a szülők és a felnőttek szerint ez nem való egy "kislányhoz" mert még egy fiutól is csúnya, de egy látyól.....bla-bla-bla.

de manapság szinte minden tizenéves káromkodva beszél (a fiúk végképp).

de a tárgár-ul beszélő fiuknak is visszataszitó ha egy LÁNY "csúnyán" beszél?

ebből adódóan leginkább olyan válaszadóktól kérek kommentárt, akik tizenéves fiuk és rendszeresen szoktak "csúnyán" beszélni...

2008. aug. 21. 12:32
1 2
 11/17 anonim válasza:
36%

Jézusom..fiúknak szabad,lányoknak nem?Mi van?És mi az,hogy nem vagány?akkor fiúnál vagány a cigi,lánynál nem?

Képzeljétek,én is dohányzom már 2 éve,és egy éve rendszeresen napi szinten..és nem szégyellem,mert nem hat ki a jellememre. És mivel fiús osztályban nevelkedtem,ezért néha becsúszik egy-két csúnya szó..de ennek ellenére nem tartom magam hülyének,butának.Mert most jártam ki a 8.-at és eddig kítűnő tanuló vagyok

2008. aug. 22. 11:39
 12/17 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

hát igen nálam is megvan a f*szomat, k*vaélet, b*meg, és hasonló szavak, persze inkább csak idegességemben használom, de olyankor eléggé ömlik...ezek természetesen nem itthonról ragadtak rám hanem a suliból...ugyhogy itthon egy csúnya szavam sem lehet.

ugyhogy itt az ideje leszokni erről :)

de mit tudok akkor mondani például a f*omat helyett?

ha valami baromságot (a manóját) vagy akármit mondok az tök ciki 15 éves létemre nemvagyok már ovodás...

hát olvastam a cigis kommokat, ahoz nem tudok igazán hozzászólni, szerencsére anti vagyok, és nem is akarok rászokni :)

2008. aug. 22. 12:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Az nem nagy probléma, ha kicsusszan egy-két rossz szó: a lényeg, hogy társaságban vagy olyan helyeken, ahol nem illik, vissza tudd magad fogni.
2008. aug. 22. 17:39
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell kettős mércét alkalmazni - ami undorító, az fiútól lánytól egyaránt az: pl. túlzásba vitt részegség vagy káromkodás. (A dohányzás egyszerűen egészségtelen, nekem sem tetszik, ha 14 év körülieket látok cigivel a kezükben, de nekem mindegy, hogy fiúk vagy lányok.)

Én elég indulatos jellem vagyok, emiatt gyakran csúszik ki 1-1 csúnya szó, de ez a párkeresésben nem akadályozott, mert nem határozza meg a jellememet, csak akkor tör elő, ha "helyzet van". A barátom néha szokott piszkálni, hogy egy "kőművesbrigád tanulhatna tőled" -azért ez enyhe túlzás, csak ő kiakad 1-2 b...a megtől is, mert diplomás vagyok. De egy diplomás is lehet kib...tt mérges, nem? :D:D:D:D:D

Szerintem az igazán visszataszító az, amikor funkciótlanul, azaz "csak úgy", indokolatlanul röpködnek a csúnya szavak, mintegy "kötőszóként".

Ha jól felhúznak és akkor mondasz valmi csúnyát, az vesse rád az első követ, aki hasonló helyzetben kicsit sem tesz így.

2009. jan. 14. 09:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
f...omat helyett "a francba" talán elmegy, a "manóját" nagyon aranyos, de nem hiszem, hogy a káromkodó szó szerepét (fesültséglevezetés) betölti.
2009. jan. 14. 09:58
 16/17 anonim válasza:
100%
Tizenévesek??? Ugyan már!!! Napi szinten járok el egy ovi mellett. Hát mit ne mondjak némelyik 5 évesnek olyan szókincse van hogy öreganyám is megirigyelné az biztos. Valószínű hogy a gyerek nem magától tanulja ezeket. És bizony tizenéves korban már erről nem könnyű leszokni. És sajnos nemcsak a fiúk beszélnek így. Anno még az én időmben a hülye egy nagyon csúnya szónak számított amiért beírást adtak a tanárok az ellenőrzőbe. Ma meg egy általánosan elfogadott hétköznapi szó. Akkor no comment.
2009. márc. 23. 17:36
 17/17 anonim ***** válasza:
6%
én próbálok viccesen káromkodni, pl. mi a rák? a rák egye ki a beled, rohadj le :D, dögölj oda.. ezek sem szépek de jobb mint a k*rvaanyád..:D
2009. ápr. 9. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!