Kiss Pista a külföldieknek Pista Kiss. Szerintetek ez nem pofátlanság?
Látom hurutinfon nevelkedett 14 éves vagy :D
Hajrá!
Hülye kérdésre, hülye válasz.
De szívesen máskor is.
(Don't feed the trolls.)
Bemutatkozáskor én úgy vagyok vele, hogy valami kompromisszumot kell kötni. Ha magyarul mondom a nevem, nem fogják tudni használni, azt sem tudják, melyik részét jegyezzék meg, sőt meg sem tudják jegyezni. Ha egy arab mutatkozik be nekem, én is bajban vagyok, és jól jön a segítség. Nem a külföldi hibája, hogy nem érti a nevem, kár ezért haragudni rá.
Ha meg "lefordítom" a nevem, akkor az ugye nem a valódi nevem. Szóval nincs jó megoldás, ezért inkább segítsünk a másiknak, még ha nehezebb is. Én például valahogy így mutatkozok be:
- Kovács János. It's John Kovács in English.
És akkor máris tudja, hogyan szólítson. Ha csak magyarul mondom, akkor én jól érzem magam, de szivatom a beszélgetőpartnert.
Hát ha szeretnéd, hogy a későbbiekben mr Pistának hívjanak, akkor mutatkozz be Kiss Pistaként.
Amúgy nekem van olyan külföldi barátom, aki gyerekkorától fogva úgy használja a nevét, hogy "Vezetéknév Keresztnév". Náluk ez valahogy sosem jelentett problémát, csak te, a "magyar ember" vagy olyan pofátlan, hogy gondot okozzon elsiklani felette.
A nevedet mondod és nem mást, nem értem min hisztizel.
Van mindenkinek vezetékneve és van keresztneve. Attól, hogy nem Kiss Pistát hanem Pista Kiss-t mondasz, még nem hívnak másképp.
Ugyanúgy a dátumot is másképp használják, 2014. május 8 ugyanazt a napot jelenti akkor is, ha 8th May 2014-nek mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!