Kiss Pista a külföldieknek Pista Kiss. Szerintetek ez nem pofátlanság?
Hohy jon ide, h feher szemet? Azt amerikaban mondjak ilyen suttyo, drogos, qrvas, alkojolista,leamortizalodott szemelyekre meg csaladokra, ha jol tudom. White trash. Honnan szedted ezt a hulyeseget, es foleg hogy kapcsolodik rz egyaltalan a temahoz.
Sztem pont azert mutatkoznak a legtobben nyugati nevsorrnd szerint be kulfoldon, he ne vegyek automati,isan a vezeteknevuket keresztnevkent, azt meg minden bemutatkozaskor elmondani, h blabla a neven XY, de hozza kell tennem, h h nalunk a vezeteknevet koveti a keresztnev, tehat a v. nevem ez a masik meg az, az kicsit korulmenyes, es hosszu lenne minden alkalomkor, igy egyszerubb folcserelni. Amugy meg sztem azert nem merul fol ez a kerdes sok helyen, mett Magyarorszagon kivul, csak Kinaban,Japanban, meg Mongoliaban...esetleg egy ket kisebb Azsiai orszagban elterjedt hivatalos forma a keleti nevsorrend.
Egyetértek a kérdezővel, de a pofátlanság talán nem jó kifejezés.
Én Gipsz Jakab vagyok, ez a nevem, és nem Jakab Gipsz. Ez nem a magyar öntudat, hanem ez a nevem.
Az összezavarásról csak annyit, hogy amúgy sem tudják rendesen kimondani, de ez érthető sok esetben.
Külföldön dolgozom én is, még régebben történt hogy a német kollégák keresték a Lovass nevű magyart. Kb fetrengtünk a röhögéstől! A Végső nevűt is érdekesen mondták.
Kis kitérő még a nevekhez, és itt a magyarokat fikázom:
Kolumbusz Kristóf sem létezett, mégis így tanultuk. Cristoforo Colombo volt a neve. Vagyis ezt a hibát azért mi is elkövetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!