Miért kell a nőknek annyira betagozódni, megfelelni, egyformának lenni a többiekkel, stb. a tudatalatti automatikus társadalmi viselkedésminták alapján? 44/F
Mire gondolsz konkrétan? Milyen szempontból különc nőkre utalsz?
Amennyit ki tudtam hámozni jelenleg a kérdésedből, arra azt tudom válaszolni, hogy vannak társadalmi normák, amiknek mindenki igyekszik megfelelni. Ez valamilyen szintű egyformasághoz vezet. Aki ezt nem teszi meg, vagy nem kellő mértékben, arra a közösség nem tekint jó szemmel. Az nem tesz eleget a közösség szabályainak, nem képviseli azt, nem törekszik kellőképp annak célja felé. A társadalom, de még az állatvilág is így viselkedik általában a különcökkel. És mindezt nemtől függetlenül teszik.
Nem veszélyes és ciki gondolkodni általánosságban.
Ez a viselkedésben gyökerezik. Az állítvilágban is van egy viselkedési forma, ami a legjobban bevált. Ami attól különbözik, az várhatóan hátrányos, mert egyébként az lenne a domináns viselkedés.
Az állatok így szűrték ki maguk közül a deviáns egyedeket.
A bolondokat is szeparálják, amióta világ a világ. Pedig ők is csak máshogy gondolkoznak, mint az átlag.
Ha mondjuk látsz az utcán egy nagyon extrém megjelenésű nőt (szőnyegből varrt poncsót visel, macskát hord a táskájában, felemás cipőt hord), te sem kezelnéd úgy, mint egy átlagos személyt. Valószínűleg igyekeznél tőle elszigetelődni valamennyire.
Vannak megszabott, általánosan elfogadott normák. Attól minél jobban eltér valaki, annál jobban kirekeszti a közösség.
Oké, értem én, de vajon MIÉRT ? Mi lehet ennek a mögött
es oka ? És miért pont a nőknél figyelhető ez meg jobban ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!