A vallás miért mondja azt ki, hogy nincs tudatalatti?
Szia.
Hogy a "vallás" miért mondja nem tudom, egyébként melyik "vallásra gondoltál?
Személy szerint keresztény vagyok, és a tudat alatti, az egyenlő az emlékekkel emlékképekkel, ami az emberben "felhalmozódik"
Persze azzal nem értek egyet, ha ezt spirituális célokkal keltik életre.
Katy Weaver
Szia!
Csak úgy nagy általánosságban írtam. Valahogy nekem olybá tűnik, mintha a vallás tagadná azt, miszerint létezik tudatalatti mondván megfoghatatlan dolog. Pedig szerintem létezik. Pont úgy gondolom, ahogy te is megfogalmaztad.
enyhén szólva létezik, igen ....
vallásban meg nem szabad racionalitást keresni, ennyi.
Ilyet hol állít a kereszténység?
Én például nem vagyok Isten. Te talán Isten vagy?
Szeretném ha válaszolnál a kérdéseimre, mert nem mindenki tudja mit gondolsz, ennek ellenére mégis sokan benyalják :D
Ilyesmit maximum az elmeháborodott szekták szélsőségesen bigott tagjai állítanak.
Jehova tanúi sem állítanak olyan ostobaságot, hogy könyveket olvasni tilos vagy a tudás jelentéktelen volna.
Maximum annyit, hogy van ami nem használ és van ezeknél fontosabb. Illetve azt, hogy nem minden egyértelmű, amit ma egyesek tudományosnak állítanak be. (de ezt nem csak a vallásosak állítják).
Tehát a vallás nem támadja a tudomány eredményeit, nem a célja.
Most viszont nem ez volt a téma. Hanem a tudatalatti.
A vallásosak nem úgy működnek, mint itt a politika. Hogy ha a tudomány valamit állít, akkor a vallás azt mondja, hogy hülyeség és vice versa.
Amit a kereszténység tagad az a karma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!