Földről nem eszünk?
Véletlenül leejtettem egy darabot a kajából, és nem volt szívem kidobni. A párom meg kishíján sokkot kapott, hogy az egész konyha egy baktériumtenyészet, a földről soha nem eszünk.
Életemben először hallom ezt valakitől. Otthon, ha kidobtam volna a kenyeret, mert a talaj koszos, a szüleim felnyalatták volna velem a padlót, az biztos.

Alapjában ez így van, földről nem eszünk.
DE! nyilván nem egy tányér csirkepörköltet fogyasztottál el a padlóról, hanem egy darab kenyeret. Lefújod róla szöszt aztán kész.
Persze vendégségben, étteremben nem illik.
Én a gyerekemnek ezt tanítom: ha szándékosan kiszórja, kiönti az ételt a padlóra, akkor azt rögtön söpörjük össze, és megy a kukába. De azon, hogy elszalad kiflivel, és játék közben lerakja maga mellé a földre, azon nem problémázok, hisz igyekszem viszonylag tisztán tartani a lakást. Párszor az utcán is előfordult, hogy kiesett a kezéből a kaja, és fel akarta venni, akkor elmagyaráztam neki, hogy az utcán a földről nem eszünk, és megértette, pedig még épp, hogy csak 2,5 éves.

Túl van ez egy kicsit lihegve. van, aki eszik a padlóról, van, aki nem. Tartsuk tiszteletben a mások szokásait.
Mi alapvetően nem eszünk a földről. Esetleg akkor, ha nemrég volt takarítás, és nem túl nagy felületen érintkezett a kaja a talajjal.
Utcán leejtet ételt megenni viszont tényleg veszélyes!

Mi utcán, udvaron, tyúkudvarban, kertben, szántásban, erdőben, vagy bárhol leejtettünk kaját, szó nélkül felvettük és megettük. Ez teljesen természetes volt, és soha nem voltunk betegek. Nem csak a leejtett és felszedett kajától, hanem úgy általában sosem és semmitől.
Két kezemen meg tudnám számolni szerintem, hogy életem folyamán hányszor kellett valóban megbetegedés miatt orvoshoz mennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!