Földről nem eszünk?
Véletlenül leejtettem egy darabot a kajából, és nem volt szívem kidobni. A párom meg kishíján sokkot kapott, hogy az egész konyha egy baktériumtenyészet, a földről soha nem eszünk.
Életemben először hallom ezt valakitől. Otthon, ha kidobtam volna a kenyeret, mert a talaj koszos, a szüleim felnyalatták volna velem a padlót, az biztos.

A földről tényleg nem eszünk! - ám ma már igen ritka a földes konyha. Mozaik-, vagy járólapot viszont tisztán lehet tartani.
Régi szólás-mondás: "Olyan tisztaság van náluk, hogy még a földről is lehet enni".
Annak idején "az ország doktor bácsija", Buga doktor megmondta: nem is lesz egészséges valaki, ha évente nem eszik meg egy kiló koszt.
.
Ha születésünktől kezdve steril körülmények között élnénk, immunrendszerünk sem fejlődne rendesen, hiszen hogyan védekezzék, ha nem tudja mi ellen kell?

Én mindig felveszem! Persze velem is történt ilyen:
Én és még 2 barátnőm ettük a Chip-et, és én véletlenül leejtettem egy darabot (vagyis kiesett a zacskóból) a legjobb barátnőm normálisan nézte ahogy felveszem és megtörlöm, de ekkor beleszól a másik:
- Hogy eszed azt meg? A földön járt, dobd vissza! -(fura volt ezt hallanom pont tőle, mert külsőre úgy néz ki mint egy majom, és belsőre már marha).
Ekkor elmagyaráztuk neki, hogy ez normális. Később ő is leejtett egy darabot, mondtuk, hogy vegye fel és (még nem harapott bele) egye meg, vagy adja nekünk. Erre kényesen lehajolt és odadobta a kutyámnak. Erre felidegesedtem, mert azért ez tényleg szemétség volt, még tőle is.

Én is megeszem, ha tudom, hogy olyan helyen vagyok ahol rendszeresen takarítanak.
Tudom, hogy nem steril a padló, de attól a csekély baktérium mennyiségtől kétlem, hogy komoly bajom lenne. A telefon kagylón vagy a billentyűzeten sokkal több baktérium van. Az elsőt meg szinte az arcához dörgöli az ember.

"Később ő is leejtett egy darabot, mondtuk, hogy vegye fel és (még nem harapott bele) egye meg, vagy adja nekünk. Erre kényesen lehajolt és odadobta a kutyámnak"
Vendégként mondjuk lehet, hogy előbb pofonvágtalak volna aztán az arcodra kenem, ha azt javaslod nekem, hogy egyek a padlódról. Ez azért a bunkóság felsőfoka már.

13. vagyok:
Mondtam, hogy én és a barátnőm mondtuk, hogy adja nekünk.
És nem mocskos környezetbe volt.
De a lényeg, hogy már nem vagyunk barátok, mert lopott tőlem, és kihasznált sokszor...

A egy WC sokkal sterilebb, mint egy egér, billentyűzet, mobil telefon. Ezt már sokszor megvizsgálták. A telefont össze-vissza fogod, mosatlan kézzel, BKV-én, mindenhol. Utána meg az arcodhoz érinted. ÉS nincs olyan ember, aki néha ne nyúlna az arcához, ne érintenél meg a száját. Vagy ha ez sem. Telefonálsz este. Belekened a bacikat a párnádba, és az arcodba, szádba.
AZ is bizonyított dolog, hogy azok a gyerekek, akiket túl "sterilen" nevelnek, hajlamosabbak a fertőzésekre, mert az immunrendszerük nem tud kifejlődni.
A padlón nyilván nem ebola, TBC és egyéb dolgok vannak egy normális, átlagos házban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!