Miért kell a tetoválással rendelkező embereket lenézni, megszólni, elítélni?
nekem van egy tetoválásom a lapockámon. abszolút elhatározásból, akaratból csináltattam, egyedi ötlet. páromnak is van egy. és több embert is ismerek, akinek van és nem azért, hogy nagy dobra verje, csak tetszik neki. itt az oldalon ha valaki tetoválással kapcsolatban kérdez mindegy mi a kérdés egyből megjelennek az önjelölt térítők, hogy majd megbánod, unni fogod, ronda lesz öreg korodra meg ő sose csináltatna. miért éreznek kényszert erre? engem nagyon idegesít. 1.aki elhatározással csináltatja, nem bánja meg(persze lehet, hogy van, aki igen, de enem ez a jellemző). 2.öreg koromban a kutya se fog engem ruha nélkül nézegetni 3.nem is látom minden nap a tetkóm, hogy unhatnám meg? meg egyáltalán.
rámondják, hogy divathóbort,mikor a tetoválásoknak történelme és komoly kifejező ereje van. nemrég olvastam valahol, hogy ne billogozd meg magad. mintha marhák lennénk vagy én nem is tudom. minden tetovált ismerősöm, tanult, dolgozó ember, családdal. és őket is lenézik. miért ilyen a társadalom? bezzeg ha valaki agyonszoláriumozott, agyonszőkített egy tonna sminkkel, az helyénvaló.
Oké, most lehet leszóltok, de elmondom, mert valamelyest közöm van a témához, grafikus vagyok.Most ne sértődjön meg senki, leírom amit ÉN GONDOLOK, ennyi!Nem személyeskedés, hiszen nem ismerem egyikőtöket sem...
Ahogy írod, kedves kérdező, tényleg komoly kifejezőereje van a tetoválásnak, így annak is mit magadra varratsz.Aki valamennyire is otthon van a témában az már első ránézésre tud rólad "ítéletet"(ezt így írom, hogy kapcsolódjak ahhoz amit te is írsz) mondani, hogy te ki is vagy pl. a tetoválásod alapján.Vegyük azt hogy "valami nonfiguratív izé" itt már az egyik válaszoló írta, hogy mit fejez ki? Na, igen, igaza van.Tényleg, mit fejez ki??Semmit,csak van, mert tetszett a tetoválás,és kellett valami.. általában ez a válasz erre.Ha kicsit kutakodsz a témában sok oldal foglalkozik a tetoválásokkal, a szimbólumok jelentésével.
Bizonyos tetoválások gúnynevei is igen beszédesek, pl."ribancrendszám" tudjuk miről van szó, de ha nem:kislányok derekán tetoválás..erre mit mondjak, divat..mára már "közhely" lett belőle, minden 3.lánynak van, hogy idézzek egy előttem szólót.(mindegy mi csak legyen kategória, nehéz igazán kreatívat találni már köztük, és nehéz újat mutatni a témában)
Vagy a börtöntetoválások:"5 pont" itt sem kell túl sokat magyarázni, itt is tudunk már ránézésre az emberről valamit.
"szeretlek Mari" ezt sem kell magyarázni kiken szokott lenni..máris egy újabb "előítélet"...
Persze nem csak ezek a tetoválások vannak, hanem sok normális, ízléses is.
És még lehetne sorolni nagyon sok mindent :)
Én személy szerint nem élnék a lehetőséggel, hogy magamra varrassak valamit, érdekel a tetoválás, de én inkább csinálnám, mint hordanám.Vannak, amik tetszenek, ötlet szempontjából, kivitelezés szempontjából, de sajnos sok az "igénytelen" köztük szintén az előbbi szempontokat figyelembe véve.
Pl.nálam már igénytelen kategória a nyakon lévő pók tetoválás, valami gyenge rajzkészségű tetováló által készített tetkó, az otthoni tetoválások, a nonfiguratív karon lévőktől a hideg ráz..sok szempontot figyelembe véve "ítélek el" valakit a tetoválása alapján :).
Sokat írtam, de próbáltam rávilágítani a másik oldalra is :)
A lényeg, ha tetováltatsz keress igényes helyet, nézd meg az eddigi munkákat,törekedj a legjobb tetováló megtalálására, és ne csak az ár motiváljon,hogy olcsón megúszd, mert ez veled lesz életed végéig, és "megítélnek" a tetoválásod alapján :)!
Még néhány linket beszúrok, érdekességek:
Hm, én nem szólom le a tetováltakat, mivel én is az vagyok. 3 db van. Nem hinném, hogy engem nagyon megszólnának érte, mert szkíta szimbólumok vannak rám varrva, aminek azért elég pontos jelentése van.
Amúgy meg akin látok tetkót és értelmes dolgot a már alapból szimpatikus is nekem.
Természetesen a különböző nonfi hülyeségektől, a r.ibanc-rendszámtól és a kínai jeles gagyiktól a falra tudok mászni én is.
Sztem ne törődj vele ha megszólnak a tetkód miatt, az emberek nagy többsége látatlanba okoskodik csak meg osztja az észt. Hogy a tetkó jujj ilyen meg jujj olyan, de egy szalonban sem voltak még. Ennyi, ezek ilyen gagyi emberek akik emiatt leszólnak. Én képen szoktam röhögni az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!