Illik-e a kenyérbe beleharapni, ha pl. gulyásleveshez, pörkölthöz eszek kenyeret? Vagy csak törni szabad az etikett szerint? Az etikett és otthoni szokás eltér/eltérhet egymástól?
Elvárható-e a családtagjaimtól, hogy ha együtt vagyunk "viselkedjenek" az étkezési etikett szerint.
Ha elvárom, akkor én vagyok kibírhatatlan?
Nekem is feltűnt már, hogy gyakorin mennyi a sznobizumst súroló ember (neki csak a klasszikus orosz regények jelentik az irodalmat, meg esetleg a magyar kötelező olvasmányok, 20 év házasság után kirohan és elbújik, ha pukiznia kell, stb.), de még mindig nem bírom felfogni, hogy miért jó nekik mindig előadni, hogy mindenki más mekkora paraszt.
Én személy szerint tépem a kenyeret, de nem kukacoskodok és nem szólok be senkinek, mert az életminőségemen nem ront, ha valaki mellettem harapja. Ez annyira piszlicsáré dolog, hogy eddig el sem tudtam képzelni embert, akinek ez problémát okoz.
Másrészt mostanában a kenyérbevitelem szinte kizárólag pirítós. Azt szabad harapni? Ha igen, akkor mi a különbség a pirítós és a gulyásleveshez evett kenyér között?
Mert aztán marhára zavaró és disznó dolog beleharapni a kenyérbe...
B.aszki, olyanok vagytok, mint valami sápkóros angol karikatúrája. Mit kell itt játszani az eszeteket? Komoly összeget tennék rá, hogy ronda nők vagytok. :)
Hát igen... eltértünk a kérdéstől. Mindenki a mossa a kezeit, hogy neki aztán ne mondja meg senki... És mekkora sikere van az ilyennek...
A kérdés pedig ez volt: Illik-e a kenyérbe beleharapni ? A válasz pedig ott van minden illemtankönyvben: nem illik !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!