Kiskorodban előfordult nyáron, hogy mezítláb játszottál kint az utcán?
Nem. Soha nem engedtek volna ki a szüleim az utcára mezítláb. Strand, kert, akár játszótér az más dolog, de a nyílt utcára soha nem mentem mezítláb.
Tavaly nyáron a sebészeten feküdtem a kislányommal, és volt ott egy másik kislány, aki az utcán belelépett mezítláb egy baromi nagy rozsdás vasszögbe, képzelheted. Pont az ilyen esetek miatt nem engedem én sem a gyerekeimnek, hogy az utcán levegyék a cipőjüket. (Mondom, a strand, játszótér más, ezeken a helyeken, ha tehetem, én is mezítláb vagyok.)
Hát igen...a kérdés inkább korhoz kapcsolódik.
Én,mi a testvéreimmel gyerekkorunkban kaptunk évente 2 pár cipőt egy nyárit meg egy télit. Ezekkel persze csak iskolába járhattunk,úgyhogy a nyarat nagyjából mezitláb szaladgáltuk végig. Télen pedig a nagyobb testvér kinőt csizmájával nyargaltunk a havas lotyokban.
És hál Istennek soha nem voltak komolyabb balesetek.
Én úgy emlékszem, hogy nem. Valami mindig volt a lábamon, legalább egy szandál, amibe évekig belement a lábam, nehéz volt kinőni. :)
Azért nem mindegy, hogy Bp. belvárosról beszélünk, vagy egy kisvárosi/falusi környezetről.
Hohóó, de még mennyit! :))) Panelban laktunk, és az udvaron szinte mindig mezítláb voltunk, de volt, hogy elcsatangoltunk messzebbre is. Mostanában is csináljuk párommal, pedig már 22 évesek vagyunk. Egyszerűen szeretjük, néha csak úgy fogjuk az utcán, lábbeli le, és hadd szóljon... :)
A rozsdás szöges válaszolónak: a te gyereked olyan lesz felnőtt korára, hogy egy langyos széllökésben tüdőgyulladást fog kapni. Hülyeség a gyereket ennyire védeni, pont hogy a kiskori balesetek teszik az embereket erősebbé és bátrabbá. Ha mindentől óvod, akkor egy tutyimutyi, beteges embert fogsz nevelni. Higyj nekem, tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!