Párom mindig evés után megköszöni a kaját. Nem értem miért teszi, hiszen egyértelmű, hogy főzök azokra akikkel egy házban élek. Többször mondtam már neki, hogy nem kell megköszönnie mert engem zavar de nem foglalkozik vele. Van megoldás?
Örülj neki.
Nekem is minden egyes alkalommal megköszöni,én minden egyes alkalommal mondom,hogy egészségedre szivem.
Ugyanúgy ahogy ha kérem,hogy adjon oda valamit,akkor megköszönöm hogy odaadta.
Vagy evés előtt jóétvágyat kivánunk.
és hasonlók
Gondolom nem bunkónak nevelték otthon. Aztán az évek alatt megszokja az ember az ilyesmit. Én akkor is jó étvágyat kívánok meg megköszönöm a kaját, ha magamnak csináltam és egyedül vagyok. :D
A megoldás, hogy megmondod neki, hogy "szívesen", vagy "egészségedre", stb.
"Én akkor is jó étvágyat kívánok meg megköszönöm a kaját, ha magamnak csináltam és egyedül vagyok. :D"
:D
Ez jó.
Akit normálisan neveltek, annak természetes az, hogy megköszöni az ételt, nem csak otthon, hanem étteremben, büfében is.
A civilizált ember jellemzően nem szereti, ha olyan dolgokról akarják mások lebeszélni, ami szerinte hozzá tartozik a kulturált viselkedéshez, ezért én a helyedben nem próbálnám ezt a szokását megváltoztatni.
Mi is megköszönjük a kaját.
Na jó, ha egyedül eszem, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!