Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Megbuktam és a szüleim nem...

Megbuktam és a szüleim nem engedik, hogy abbahagyjam a sulit. Hogy vegyem rá őket?

Figyelt kérdés
Nem mentem át a pótvizsgán pedig tanultam rá. Meguntam már az iskolát. Láttam az új osztályomból pár arcot de nagyon gáz az összes meg kedvem sincs ilyen fikások között ülni. Mondtam a szüleimnek, hogy abba akarom hagyni de nem engedik. Azt mondták, hogy addig nem megyek sehová míg le nem érettségizek. Belefáradtam ebbe a szarba, elegem van az elvárásokból meg az egész kibaxott szarból. Elment az életkedvem. Tudom hogy kéne az érettségi de elfáradtam. Nem ülnék itthon tudnék munkát intézni magamnak. Mindig azzal vannak ki hogy amig velük élek az van amit ők mondanak. Mit csináljak? 17/F

2013. szept. 1. 20:56
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Nem tudok odafigyelni arra ami nem érdekel. Nem tehetek róla. Nem birom tovább meg az osztály is a legszarabb.
2013. szept. 12. 17:41
 42/49 anonim válasza:
34%
cső. én is olyan hülye voltam meg vagyok mint te és tudom h nem érdekel amit irok de azért leírom a történetemet. ugy mint neked nekem se volt kedvem tanulni meg suliba járni így 10-ből buktam utána meg egy évig nem jártam suliba hanem otthon ültem és most 18 évesen úgy döntöttem h inkább megyek. januárban 19 leszek oszt most ott ülök tizedikben az elvont 15 meg 16 évesek között de muszáj. bírd ki
2013. szept. 12. 19:23
 43/49 anonim ***** válasza:
62%

Ne hisztizz!

Tanulj!

Ne foglalkozz az új osztálytársakkal.

Gondolj arra, hogy nekik is megvan a maguk problémája, nem vagy egyedül.

ne tarts attól, hogy lenéznek, mert buktál.

Mindenkinek lehetnek az életében kudarcai.

Az nem baj!

Akkor van baj, ha feladod, ha nem bízol magadban.

BIZONYÍTSD BE SAJÁT MAGADNAK, hogy képes vagy arra, hogy végigcsináld.

Egészen biztos, hogy képes vagy rá.

Értelmes fiatalember vagy, és tisztességes, mert nem lógni, hanem dolgozni akarsz.

Nos, most nagy munka előtt állsz: tanulnod kell, és le kell érettségizned.

A mai világban amin te keresztülmentél, nem szégyen, csak egy élethelyzet, amit meg kell oldani.

Nosza!

Rajta!

Tarts ki!

Én tiszta szívemből szurkolok neked!

:)

2013. szept. 12. 20:39
 44/49 anonim válasza:
46%

Tudod,hogy hallottál már egy csomó ilyen példát,de én is leírom,és azt is tudom,hogy nem fog érdekelni,mert engem sem érdekelt

Én 15 évesen költöztem el otthonról a barátomhoz,szakközép iskolába jártam,megbuktam,át szakiskolába,vissza barátommal együtt anyuhoz,aztán el albérletbe 1 év után,iskolából kimaradások,emiatt rengeteg hiányzás,megint megbuktam,otthagytam a sulit,10 osztályom van sehol nem találok munkát,egyszerűen nem kellek sehova.Bár maradtam volna otthon és jártam volna ki a sulit értségi és egy jó szakma lenne már nyárra a kezembe! Még annyit hozzátennék,hogy mind a 10 osztályról szólo bizimben az átlag 4 egész fölött van.

2013. szept. 12. 21:12
 45/49 anonim válasza:
46%
Lemaradt,hogy nem azért buktam meg mert hülye voltam valamiből,hanem a rengeteg hiányzás miatt,még pártfogóm is volt egy évig majdnem. Ja és érdekes módon anyu kiharcolta belőlem,hogy már pedig elmész abba a rohadt iskolába és már pedig megcsinálod azt az évet,elköltöztünk tőle,meg is buktam megint.
2013. szept. 12. 21:14
 46/49 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom miért írjátok, hogy "értelmes vagy", "nem vagy hülye". Iszonyú hülye vagy, közel a fogyatékoshoz. 5 oldalon taglalják neked, hogy tanulnod kéne, és jól tudom, illetve a válaszaidból is kiderült, hogy mit gondolsz.... Akinek ennyi iskolával, diákkal, tanárral baja van, az nem normális és a hiba nem a többiekben van, hanem benned.

Legalább egy szakmunkásképzőbe menj el szakmát tanulni, mondjuk festőnek, azt talán a gyengébbek is meg tudják tanulni. Villanyszerelő már ne legyél, mert ahhoz tudni kell a fizikát, te pedig valószínű annyira hülye vagy, hogy még azt sem tudnád megtanulni, és a végén agyonvág az áram.

De ha még ehhez sincs kedved, akkor tényleg menthetetlen idióta vagy.

A gyerekeimnek az ilyeneket szoktam emlegetni példaként, amikor a cigányokat szidják. "Higgyétek el a fehérek között is vannak sötét emberek, akik nem rendelkeznek szakmával, nem tanulnak, sötétek mint az éjszaka, és az sokkal nagyobb szégyen, mint a cigánynak a putriból nem tanulni. Mert neked megvannak a feltételeid, a szüleid megteremtik, csak csinálni kéne, de a cigány gyerek mit lát otthon a szüleitől?" Na hát ezért becsülöm nagyra, akik közöttük szakmát tanul és dolgozik. Te viszont a fehér emberek szégyene vagy! Nem az a baj, hogy ez nem tetszik, hanem hogy semmi elképzelésed nincs, hogy helyette milyen szakmához lenne kedved. Igazából semmit sincs kedved csinálni. Bár valahol a szüleid is elrontották, úgy gondolom, mert nem most lettél ilyen....

2013. szept. 13. 14:02
 47/49 A kérdező kommentje:
Hee amúgy nem is kaptam választ a kérdésemre! Azt kérdeztem h hogy vegyem rá a szüleimet és nem azt hogy mennyire vagyok hülye. Nem is mondtam hogy mindegyik suliba mindenki szar volt de valahol nem is csináltam semmit és úgy kaptam de mindegy...
2013. szept. 13. 17:40
 48/49 anonim ***** válasza:
Engem nem tudna rávenni a gyermekem... Sőt, kikérdezném ebben az esetben minden nap, hogy biztosan készüljön az iskolára...
2013. szept. 15. 16:39
 49/49 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi lett azóta? Traktorozol?
jan. 4. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!