Megbuktam és a szüleim nem engedik, hogy abbahagyjam a sulit. Hogy vegyem rá őket?
Akkor hagyd abba az iskolát.
Voltak ilyenek, vannak ilyenek, és lesznek is ilyenek.
Az ember a legjobban a saját hibáiból tanul, lehet neked is erre van szükséged.
"Saját hibáján tanul az ember."
Igen, a buta ember. Az okos ember máséból tanul.
Mintha magamat olvasnám 17-18 évesen.
Úgysem tudunk (sajnos) meggyőzni, pedig te tényleg értelmes vagy. Kár érted.
Nekem nem kéne kétszer mondani de hát a szüleim nem engedik és a kérdésem is erről szól.
Szerintem emg aki még nem tapasztalta az annyira nem is tudja átérezni. Pár év múlva lehet, hogy megbánom de most mit tudok tenni ha nincs lelki erőm...
Hozzátenném amúgy, hogy 9 osztályom van és a tizediket járom másodszor.
pépnzes nőt hahaha :D
pontosan hány osztályod van meg?
menj el szakiskolába 3 éves szakmát ad és 10000x könnyebb mint egy szakközépiskola, szakiskolába tuti nem buknál meg és utána akármikor 2 évesen letudod rakni az érettségit
17 évesen a 10.et járod és 'belefáradtál'? ne röhögtess már...
19 éves vagyok, most érettségiztem, jövőhéten kezdődik az egyetem.
tudod mennyi volt az érettségi? az írásbelikre kb semmit nem tanultam (csak matekra, mert abból fel kellett húznom magam), a szóbelire meg jó ha egy hetet tanultam rendesen. nem olyan nehéz ám, mint ahogy beharangozzák, viszont sokkal több lehetőséged lesz utána. be kell járni, figyelni kell órán és kb ennyi az egész. ha nem vagy hülye, megragad annyi, hogy ne kelljen otthon sokat tanulnod.
persze, elmehetsz traktorosnak, vagy nyalhatod fel a szaros hugyos wc-ket életed hátralévő részében, esetleg rakosgathatsz dobozokat egy tescoban... ahogy te jónak látod.
Figyelj, sorolok két vicces példát, nálunk kik szerezték meg az érettségit az évfolyamunkból. Volt egy lány, akit megkérdeztek, hol van Szibéria? Csajszi válasza: "Ööö.... Németországban!"
És a még viccesebb: az osztálytársam (én is ott voltam a teremben, csak később kerültem sorra) a legbutább lány, akivel valaha találkoztam. Szintén földrajz, a hideg éghajlati övezetről húzott ki tételt. Hozzáteszem, a teremben rendelkezésedre áll atlasz (történelmi is), abból úgy felkészülhetsz, hogy a kettes-hármas tuti meglesz, továbbá ha hallgatod az előtted felelőket, abból is beleszőhetsz egy-két gondolatot a magadéba, ha kapcsolódik hozzá.
Kérdezik a leányzót az övezet mezőgazdaságáról. Lány csendben van, bután pislog. A vizsgáztató próbál segíteni, gondoljon kérem az állattenyésztésre, milyen állatot tud elképzelni a tajgán, tundrán? Még erre is csak pislogott. A vizsgáztató kérdőn rápillant az érettségit felügyelőre, az elnézően bólint, segíthet még rávezetéssel. A tanár próbálkozik tovább: "Milyen állatot tenyészthetnek ilyen hideg éghajlaton az ott élők? Gondoljon egy kövérkés, piros ruhás, fekete csizmás emberre, aki szánnal jár...."
A lány diadalmasan felsikkant, örömében úgy kiabálja a választ, hogy az egész terem zeng: "TÉLAPÓKAT!!!"
És képzeld, HÁRMASRA érettségizett földrajzból!
Tudom, hogy unalmasak az órák, de ha nem levelezel, hanem megpróbálsz figyelni, akkor ragad rád annyi, hogy az órán nem kell tanulnod. Letöltesz, vagy a youtube-on megnézel pár ismeretterjesztő, történelmi filmet, és abból is rengeteget tanulhatsz. Nem egyszerre, hanem akár most elkezdve. Nem is gondolnád, mennyi minden megragad belőle. Akkor az írásbelinél nem szabad leállni gondolkozni a kérdéseknél, hanem átugrani ezeket, mert nagy eséllyel lesz később olyan kérdés, ami rávezet egy-egy előzőre... Bírd ki valahogy, mert meg fogod bánni, ha kihagyod. Én is ugyanilyen motiválatlan voltam, mégis a legjobbak között végeztem el....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!