Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Megbuktam és a szüleim nem...

Megbuktam és a szüleim nem engedik, hogy abbahagyjam a sulit. Hogy vegyem rá őket?

Figyelt kérdés
Nem mentem át a pótvizsgán pedig tanultam rá. Meguntam már az iskolát. Láttam az új osztályomból pár arcot de nagyon gáz az összes meg kedvem sincs ilyen fikások között ülni. Mondtam a szüleimnek, hogy abba akarom hagyni de nem engedik. Azt mondták, hogy addig nem megyek sehová míg le nem érettségizek. Belefáradtam ebbe a szarba, elegem van az elvárásokból meg az egész kibaxott szarból. Elment az életkedvem. Tudom hogy kéne az érettségi de elfáradtam. Nem ülnék itthon tudnék munkát intézni magamnak. Mindig azzal vannak ki hogy amig velük élek az van amit ők mondanak. Mit csináljak? 17/F

2013. szept. 1. 20:56
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Erről van szó. Megtakarítom az energiát. Ha diplomával nem lenne munkám akkor minek szerezzek diplomát? Hogy legyen mivel dicsekedni? Nem nagy dicsőség, szerintem.
2013. szept. 1. 21:17
 12/49 A kérdező kommentje:
Vagy felszedek egy pénzes nőt.
2013. szept. 1. 21:21
 13/49 anonim válasza:
100%
Persze és egy pénzes nő elfog tartani?És pénzes nő is elhagy téged akkor mi lesz?Társkeresőben azt fogod írni hogy pénzes nőt keresek?
2013. szept. 1. 21:24
 14/49 anonim ***** válasza:
100%
A pénzes nők nem a lepukkant traktorosokra buknak, ahhoz úgy kéne kinézni, mint Brad Pitt.
2013. szept. 1. 21:25
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Azok a tanulók számára, akik a 9. évfolyamot a 2011/12-es tanévben vagy az előtt kezdték meg (azaz a most induló 2012/2013-as tanévben a 10. vagy magasabb évfolyamot kezdték meg) a tankötelezettség változatlanul annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a 18. életévüket betöltik.

Cumi.Még tanköteles vagy.

2013. szept. 1. 21:34
 16/49 anonim válasza:
93%

Mi az hogy belefáradtál a tanulásba? Ha a 3. diplomádat erőszakolnák ki belőled, még meg is érteném... De 17 évesen... Kicsit gyerekes és szánalmas a hozzáállásod édesem...

A szüleidtől inkább az a helyes, hogy nem hagyják abbahagyni!

2013. szept. 1. 21:56
 17/49 anonim ***** válasza:
96%
ezt az egy évet bírd ki valahogy, aztán csináld meg estin az érettségit, utána mehetsz traktorozni. a helyesírásod alapján nem tűnsz olyan buta gyereknek, csak lusta vagy édes fiam, ez a nagy baj.
2013. szept. 1. 21:57
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha idősebb leszel, még ennyi kedved sem lesz visszaülni tanulni. 25 vagyok, estin "tanulok", és pontosan emlékszem, amikor én is azt mondtam, amit te, pont ennyi idősen. A T*köm tele volt, a legkevésbé sem érdekelt az egész, és utáltam az iskolát. Legalábbis akkor azt hittem. Mert most még ennél is kevésbé szeretem, és 25 éves fejjel sokkal gázabb iskolába járni, pláne hogy kihagytam éveket. Nem jön hogy leüljek tanulni, kirázódtam belőle. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy inkább most vegyél egy nagy levegőt, lesz ami lesz alapon, nincsen vesztenivalód. Legalább van diákbérleted, ha suliba jársz, különben vehetnél teljes árút. Meg szüleid is megnyugodnának, nem lenne annyi veszekedés. Ha megcsinálod az érettségit, nagyon büszke leszel magadra, tökjó érzés meg sikerélmény lesz. Utána választasz egy jó kis szakmát, az OKJ már egyáltalán nem olyan nehéz, és akkor már 1 tökjó munkaerő vagy, kereshetsz is egész szépen.
2013. szept. 1. 22:02
 19/49 anonim ***** válasza:
83%
Te világ barma. Milyen jól elő tudod adni, hogy te elfáradtál egy rohadt gimnáziumban. És szerinted az aki 60 évesen 3 műszakban minimálbérért robotol? Ő fáradt? Pedig többségüknek megvan az érettségijük is, de diplomás is van köztük. Elhiheted, hogy visszasírják a gimnáziumot, inkább minden nap érettségiznének. Hihetetlen, hogy takony kölykök mennyire nagyra tartják magukat csak azért, mert be kell ülni minden nap egy meleg osztályterembe, meg néha meg kell írni egy-egy dolgozatot. Soha nem voltam jó tanuló, szinte minden évben pontosan 3,6 volt az átlagom, de soha nem is buktam meg, pedig volt olyan könyvem, amit egyszer sem nyitottam ki gimiben. De nem szenvedtem, nem sírt a szám, tudtam, hogy ami azután jön, rosszabb lesz. Jött a főiskola, ez minden gimis rémálma, hogy egy ZH anyaga annyi, mint az összes érettségitétel egyben, sokan ha ezt meghallják úgy döntenek, inkább nem is tanulnak tovább, mert lusta dögök. Meg is érdemelnéd, hogy traktoros legyél. De szüleid helyében amint megkapod az első fizetésed (ha pedig hónapokig nem találsz munkát, akkor szintén) kivágnálak, mint macskát ...ni. Ha akkora nagylegény vagy akkor állj a saját lábadra, és a szádon többet ki ne ejtsd, hogy te milyen fáradt vagy, miután végigcsináltál egy nyári aratást napi 16 órában.
2013. szept. 1. 22:06
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd abba a sulit, keress munkát, és majd mikor segélyen fogsz vegetálni, akkor legalább a többi hasonló kérdésre lesz kit mutogatni példának.
2013. szept. 1. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!